Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2013. 20:10:00
LJUBAVNI ŽIVOT

Uspješne žene ne privlače muškarce

Na licu je vidljiv loš utjecaj stresa na zdravlje, a muškarci podsvjesno primaju signale o lošem zdravlju potencijalne partnerice

Uspjeh u poslu jednak neuspjehu u krevetu
Uspjeh u poslu jednak neuspjehu u krevetu (Arhiva)

Uspješne žene s karijerom imaju puno manje uspjeha u krevetu, kaže se u istraživanju koje je objavio Huffington Post, i to zbog činjenice da im je težak posao podigao razinu kortizola, hormona stresa, što ih je učinilo manje privlačnim muškarcima.

Naime, u istraživanju su muškarci ocjenjivali privlačnost ženskih lica i redom su žene s povišenim razinama kortizola proglašavali manje privlačnima. 

Na licu je vidljiv loš utjecaj stresa na zdravlje, a muškarci podsvjesno primaju signale o lošem zdravlju potencijalne partnerice koja onda može biti manje plodna. U principu, istraživanje je pokazalo da su ljudi puno manje civilizirani nego što misle, jer još uvijek vladaju instikti razmnožavanja.

Ipak, glavni zaključak istraživanja je da stres stvarno ima poguban utjecaj na život u svim segmentima, a dobra vijest je da postoje učinkoviti načini borbe sa stresom, što će pomoći u snižavanju razine kortizola i automatskom povećavanju razine privlačnosti.

26.05.2013. 20:10:00
http://metro-portal.hr/uspjesne-zene-ne-privlace-muskarce/78355/