Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2011. 14:20:14
VIŠE OD 2.000 POSJETITELJA

Uspjeh "Riječnog kina" u Karlovcu

Trodnevna manifestacija, diplomski rad mlade Marije Ratković pokazao se vrlo uspješnim. Čestitamo!

manifestacija Riječno kino poakazala se vrlo uspješnom
manifestacija Riječno kino poakazala se vrlo uspješnom (karlovacinfo.net)

Pilot projekt trodnevno "Riječno kino", pokazao se vrlo uspješnim. Projekcije gledalo  2100 posjetitelja na karlovačkom kupalištu uz rijeku Koranu.

Karlovac je jedan od hrvatskih gradova koji nemaju kino,  a ovo je dokaz da taj grad ima filmsku publiku. Projekt se može nastaviti kao nadopuna redovitome kinorepertoaru i turističkoj ponudi grada te obogaćivati sadržaje Foginova kupališta, prvoga riječnog kupališta u Hrvatskoj, priopćili su danas organizatori, Kinoklub "Karlovac" i tvrtka "Turbing" d.o.o.

Posebnost "Riječnog kina", uz nekoliko stotina sjedećih i nekoliko desetaka ležećih mjesta, bili su zračni madraci uz moto "Kino na svježem zraku i luftić za dvoje u mraku": Iznenađenje za pamćenje, skok je Marije Ratković s desetmetarske skakaonice kupališta, nalik na skok iz promotivnog filma manifestacije "Riječno kino".

Prije sinoćne projekcije zadnjega prikazanog filma - Matanićeva "Ćaće", ovogodišnjeg dobitnika triju Zlatnih arena, rečeno je kako ljetno kino na velikom platnu na otvorenome ima budućnost te da se taj pilot-projekt pokazao uspješnim, prenosi Hina. "Riječno kino" je diplomski rad Marije Ratković, studentice odsjeka za produkciju Akademije dramske umjetnosti.

Karlovčani su sinoć s velikog platna najavnim spotom Kinokluba "Karlovac" pozvani na filmski festival domaće i strane produkcije srednjoškolske mladeži, 16. filmsku reviju mladeži i 4. "Four River Film Festival", koji će se održati od 7. do 10. rujna. Prikazana su i tri nagrađena kratka filma iz videonatječaja "Riječnog kina".

U tri dana prikazana su tri filma - u petak "Dečko koji ne obećava" o rock n' roll legendi Johnu Lennonu, u subotu akcijski triler "Pljačkaš" i sinoć "Ćaća", a na toj je projekciji bio i dio filmske ekipe, glumice Judita Franković i Iva Mihalić te producent Hrvoje Pervan.

01.08.2011. 14:20:14
http://metro-portal.hr/uspjeh-rijecnog-kina-u-karlovcu/61872/