Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2018. 16:01:00
PREDSTAVE

Uskoro Zemlja čudesa Kazališta Škrabe

Režiju raskošne predstave "Zemlje Čudesa" potpisuje Klementina Škrabe, a u njoj će nastupiti 60-ak malih i malo većih glumaca

Glumci sami oslikavaju scenu
Glumci sami oslikavaju scenu (Kazalište Škrabe)

Nakon što je prošli mjesec premijernim izvedbama predstave "Oko jedne hiže" ugledni hrvatski književnik i dramatičar Nino Škrabe u svom rodnom gradu započeo proslavu 50 godina umjetničkog djelovanja kao autor i kazališni redatelj, uskoro će u Jastrebarskom biti po prvi put izvedena još jedna njegova predstava - "Zemlja Čudesa".

Režiju raskošne predstave "Zemlje Čudesa" potpisuje Klementina Škrabe, a u njoj će nastupiti 60-ak malih i malo većih glumaca, uglavnom polaznika osnovne škole s područja Jastrebarskog, Klinča Sela i Samobora. Na "daskama koje život znače" pridružit će im se i već iskusni glumci, srednjoškolci i studenti, koji su svoje prve glumačke korake napravili u "O'Kaju" (2011) i "Knjizi o džungli" (2012) te od tada kontinuirano nastupaju u svim predstavama Kazališta Škrabe.

"Zemlja Čudesa" temeljena je na romanima Lewisa Carrolla o djevojčici Alisi. Ova jaskanska verzija pokazat će potpuno novi pogled na taj klasik svjetske književnosti, a neće nedostajati ni pjevačkih i plesnih točaka. Brojni glumački ansambl Kazališta Škrabe još od početka kazališne sezone 2017/2018. vrijedno uvježbava glazbene, pjevačke i plesačke točke, uči koreografije i kretanje na sceni te marljivo radi na probama teksta. Posebne pjevačke probe uskoro će se održati pod vodstvom poznatog glazbenika, skladatelja i dirigenta, maestra Josipa Cvitanovića, a za koreografiju i scenski pokret zaslužna je zagrebačka koreografkinja i plesna pedagoginja Ida Benčik, voditeljica Plesnog studija Lepeza.

Kostime osmišljava i stvara modna dizajnerica Maria Špikić, a scenografiju potpisuje i izrađuje prof. Ivana Strmečki Vučina. Asistentica redateljice je Margareta Škrabe, a sve se odvija pod umjetničkim vodstvom Nine Škrabea.

Proljetne praznike i odmor od škole mladi glumci iskoristili su za dodatne probe plesova u "Zemlji Čudesa" koje je vodila Ida Benčik, u subotu, 7. travnja 2018. održala se radionica oslikavnja scenografije koju je osmislila Ivana Strmečki Vučina, a mladim umjetnicima pridružio se i poznati jaskanski slikar Josip Košćak.

Predstava "Zemlja Čudesa" u Jastrebarskom će biti premijerno izvedena u svibnju 2018.

12.04.2018. 16:01:00
http://metro-portal.hr/uskoro-zemlja-cudesa-kazalista-skrabe/111478/