Metro-portal.hr

objavljeno 04.10.2015. 11:01:00
NAJAVE

Uskoro počinje Zagreb KOM 10

Osnovan 2006., festival svake godine u listopadu okuplja internacionalno aklamirane glazbenike iz različitih zemalja kako bi u Zagrebu svirali zajedno s hrvatskim glazbenicima

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe po 10. put
Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe po 10. put (Zagreb Kom)

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe ZAGREB KOM pripada vodećim, općepoznatim i vrlo dobro prihvaćenim kulturnim događajima u Hrvatskoj.

Osnovan 2006., festival svake godine u listopadu okuplja internacionalno aklamirane glazbenike iz različitih zemalja kako bi u Zagrebu svirali zajedno s hrvatskim glazbenicima te prezentirali rezultate zajedničkih proba na koncertima za publiku.

Ovo je jedinstven fenomen u komornoj glazbi, ta činjenica da ovaj festival spaja glazbenike koji inače ne surađuju zajedno.

U posljednih 10 godina više od 90 glazbenika, iz više od 28 nacija, bilo je djelom ovog festivala,a veliki broj njih uvijek se rado vraća svirati pred zagrebačku publiku.

Ovogodišnje izdanje festivala počinje u petak, 9. listopada 2015. godine, u 20 sati.

Festival ćemo otvoriti koncertom La fiesta, djelima H. Wolfa, M. de Falle, M. Castelnuova-Tedesca, E. Dohnányija i N. Rote.

Svi koncerti se održavaju u glavnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, čija je gradnja bila završena 1827. g.

Vrhunska akustika i veoma ugodan ambijent HGZ-a daju dodatnu čar festivalu.

Za jubilarnu desetu godišnjicu Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe „ZAGREB KOM" prezentirat će se 10 različitih koncerata u periodu od 9. - 17. listopada 2015. - dakle, deset godina, deset koncerata!

Ti koncerti uključivat će svjetski poznate glazbenike kao što su Guy Braunstein, Andreas Ottensamer, Susanna Yoko Henkel, Monika Leskovar, Giovanni Sollima i mnogi drugi.

Kao što smo već najavili, festival otvaramo živahnom i veselom La Fiestom.

Drugu večer, koncertom po imenu „Čista romantika", slavimo ljubav, a dan nakon se družimo s Mozartom i to u dva navrata- ujutro Vas očekuje „Mozartova soareja", dok smo „Mozartovu matinjeu" sačuvali za večernji termin.

Peti koncert prava je poslastica- u goste nam dolazi Quadro Nuevo, tango / jazz senzacija, kvartet koji će u Vama probuditi cijelu paletu emocija.

Nismo zaboravili ni najmlađe pa smo za njih rezervirali šesti koncert, naziva „Koncert za djecu".

Taj isti dan festivala, očekuju Vas još dva koncerta- „Hrvatski autori", nakon koji se prebacujemo se na opuštenu, pomalo barsku atmosferu „Contemporary Music Lounge-a"

Predzadnju večer prisjetit ćemo se zabranjivanih autora iz 2. Svjetskog rata na koncertu nazvanom „Protiv šutnje."

I, kao šećer za kraj, za opraštanje od ovogodišnjeg izdanja festivala i izraz dobrodošlice sljedećem - „Barkona večer"!

Više informacija o programu 10. ZAGREB KOM-a možete pronaći na festivalskoj internetskoj stranici: www.zagreb-festival.org

Ulaznice su dostupne na festivalskoj blagajni u Hrvatskom glazbenom zavodu, radnim danom od 10-18h, subotom od 10-14h te na prodajnim mjestima kao što su Algoritam, Croatia records, Kompas, Atlas & TISAK.

04.10.2015. 11:01:00
http://metro-portal.hr/uskoro-pocinje-zagreb-kom-10/94258/