Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2013. 11:10:51
12. - 17. 11.

Uskoro novi Interliber

Interliber, 36. međunarodni sajam knjiga i učila već tradicionalno predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva

Omiljeni Interliber je na vratima
Omiljeni Interliber je na vratima (Zagrebački velesajam)

Najveći i nezaobilazni sajam knjiga, INTERLIBER održat će se od 12.-17.11. o.g. u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma. Nove knjige hrvatski izdavači prodavat će uz popust od 20 posto, a starija izdanja uz popust od čak 80 posto.

Najavljujemo pravu poslasticu za knjigoljupce - gostovanje američkog dobitnika Pulitzerove nagrade Adama Johnsona, autora romana Gospodar siročadi u izdanju Lumena.

Ne propustite prolistati, čitati i kupiti Hrvatski pravopis u ograničenoj nakladi, novu zbirku poezije Luke Paljetka, djela Zvonimira Baloga s Bontonom 3 i Prasica je opet lagala. Oduševit će vas i novo izdanje Šegrta Hlapića s fotografijama iz istoimenog filma...

Interliber, 36. međunarodni sajam knjiga i učila održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i već tradicionalno predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju u paviljonima 5 i 6 na Zagrebačkom velesajmu bogat program novih izdanja s  najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga.Izlagači Interliber-a i ovoga puta pripremaju sajamske akcije svojih izdanja i kupnju knjiga po povoljnim cijenama!

Svakodnevna predstavljanja novih naslova knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, tek su dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6, te na izložbenim prostorima izlagača.

Rujana Jeger predstavit će svoju knjigu „Bez dlake na jeziku", a Miljenko Jergović novi monumentalni roman „Rod". Među novim je naslovima i još jedno nezobilazno publicističko djelo: Razumjeti stoljeće vodećeg njemačkog povjesničara Dana Dinera. Ugledni američki antropolog David Graeber u knjizi Dug - prvih 5000 godina pruža sveobuhvatni uvid u borbu siromašnih i bogatih, povijest novca i pozajmljivanja.

Izdvajamo novosti Interlibera vezane za djecu i najmlađe:

NATJECANJE U GLASNOM ČITANJU, PROGLAŠENJE NAJBOLJE HRVATSKE SLIKOVNICE

U organizaciji UNICEF-a održat će se radionica glasnog čitanja djeci povodom kampanje Čitaj mi. Kako naučiti djecu od najranijeg djetinjstva zadovoljiti potrebe na uravnotežen način pokazat će nam na iskustvenoj radionici. Uz primjenu slikovnice Učite ih da budu sretni, poznatog psihologa Roberta Sulla,  kroz igru djecu učimo da prepoznaju i zadovolje svoje potrebe za ljubavlju, zabavom, slobodom i moći. 

U okviru Europske godine čitanja naglas pod geslom "Čitajmo naglas, čitajmo zajedno" u našoj se zemlji provodi "Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda". Akcija je zamišljena kao natjecanje za učenike osnovnih škola. Pobjednici odlaze na nacionalno natjecanje koje će se održati 13. studenoga 2013. upravo na Interliberu. Cilj je ove akcije poticanje čitanja iz užitka i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha kod djece osnovnoškolskog uzrasta.

KNJIGA U CENTRU organizator književne nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI i ove će godine svečano proglasiti dobitnike nagrade na Interliberu 2013. Stručni žiri u sastavu Diana Zalar, Dubravka Težak i Zoran Pongrašić te dječji žiri, dodijelit će nagrade OVCA U KUTIJI stručnog žirija i dječjeg žirija autorima najkvalitetnijih hrvatskih slikovnica. Proglašenje pobjednika bit će u petak 15.11. u 19.30h na pozornici Paviljona 6 Zagrebačkog Velesajma.

Školska knjiga predstavlja čak devet novih stručno-popularnih priručnika iz biblioteke: Kako djetetu pomoći da... poznate autorice, prof. dr. sc. Edite Slunjski. Ovaj ciklus priručnika predstavlja idealan spoj pitko prepričanih najnovijih znanstvenih spoznaja o dječjem razvoju i praktičnih odgojnih savjeta važnih za svakog roditelja, odgojitelja ili učitelja. Autoričin je cilj kroz devet obrađenih tema potaknuti čitatelja na promišljanje o pitanjima odgoja i obrazovanja iz nekog novog kuta, a posebno na (samo)procjenu vlastite uloge u tom procesu.

Radno vrijeme Interlibera je od 10.00 do 20.00 sati osim u petak i subotu kada smo samo zbog Vas produžili radno vrijeme i radimo do 21.00 sat.

Inova

Istovremeno uz Interliber održat će i se sajam Inovacija-INOVA, koji ponosno drži titulu najvećeg sajma te vrste u 2013. godini.

38. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA 2013 i 9. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR 2013, nacionalna je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih. Najbolji hrvatski inovator primit će Nagradu Nikola Tesla.

Brojna odličja dodjelit će se na temelju odluka međunarodnog žirija , a svoje uspjehe predstavit će inovatori iz preko 30 zemalja svijeta.

Radno vrijeme Inove je od 10.00-19.00 sati

Ulaz na sajmove je besplatan za sve posjetitelje, svi ste dobrodošli!

Više o sajmovima na www.zv.hr

07.11.2013. 11:10:51
http://metro-portal.hr/uskoro-novi-interliber/81463/