Metro-portal.hr

objavljeno 23.01.2010. 21:52:59
TOLERANCIJA

Uručene nagrade za doprinos u širenju vjerskih sloboda

Nagrade su, između ostalih, dobili psihologinja Mirjana Krizmanić, novinarka Jasminka Domaš i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić

(Wikipedia)

Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj večeras je u Zagrebu uručila nagrade za naročit doprinos u širenju i ostvarivanju vjerske slobode saborskom zastupniku Ivanu Bagariću, sociologu Esadu Ćimiću, novinarki Jasminki Domaš, psihologinji Mirjani Krizmanić, zagrebačkom protojereju Milenku Popoviću i dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću.

Uručenju nagrada nazočio je i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović koji je istaknuo da su mir, tolerancija i ravnopravnost najveće ljudske vrijednosti.

"Hrvatska je prošlost često bila krvava, a u pozadini toga je često stajala nesposobnost da se prihvati druge i drukčije", rekao je dodavši kako svi nismo isti te da je različitost naša vrijednost i bogatstvo.

Josipović je istaknuo kako se beskompromisno treba zalagati za slobodu onih koji drukčije misle. "Od danas ćemo Hrvatsku graditi kao zemlju slobode, razumijevanja i tolerancije", rekao istaknuvši kako će Udruga u njemu imati iskrena podupiratelja.

Predsjednica Udruge Ljiljana Matković Vlašić ocijenila je kako Udruga čini što može za širenje vjerske slobode te dodala kako novoizabranom predsjedniku Ivi Josipoviću stavlja na raspolaganje mrežu ljudi različitih vjera koji znaju širiti slobodu.

U ime nagrađenih, između ostalih, govorili su profesor Esad Ćimić koji se založio za širenje slobode te Mirjana Krizmanić koja je istaknula kako je u Hrvatskoj još uvijek nizak prag tolerancije. (hina/metro-portal)

23.01.2010. 21:52:59
http://metro-portal.hr/urucene-nagrade-za-doprinos-u-sirenju-vjerskih-sloboda/31312/