Metro-portal.hr

objavljeno 16.12.2009. 19:00:57
DRŽ'TE FIGE

Urednik Informativnog programa HTV-a postaje Zoran Šprajc

Hloverkin nasljednik po svoj će prilici postati urednik Dnevnika koji je u javnosti već zaslužio status glasa razuma s Prisavlja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/Cropix)

Glavni kandidat za mjesto koje će na HTV-u Hloverka Novak Srzić uskoro vjerojatno ostaviti prazno je Zoran Šprajc, javlja Index.hr navodeći kako je tu informaciju potvrdilo "više izvora koji su dobro upućeni u situaciju na Prisavlju".

Navodno se radi o logičnoj opciji koja bi trebala zadovoljiti apetite svih koji rade na Prisavlju te će Šprajca podržati i Novak Srzić jer on navodno neće provoditi čistku među njenim kadrovima, a neće joj se niti osvećivati.

Iako Zoran Šprajc još nije potvrdio ovu dobru glasinu čini se kako je riječ o istini kojoj u prilog ide i činjenica da Šprajc ne želi ići protiv svojih novinarskih kolega, već samo protiv pogrešnih ideja i politike na javnoj televiziji zbog čega nije potpisao peticiju protiv Novak Srzić.

HRT također ne vidi probleme s ovakvim ishodom nedavnih smjena jer Šprajc ima dobar imidž u javnosti što bi trebalo uvelike pomoći stabilizaciji poljuljanog ugleda javne televizije.

Vrlo je lako za pretpostaviti da se niti javnost neće buniti jer bi napokon kao nagradu za pretplatu koju plaća mogla dobiti informativni program koji će se manje baviti propagandom i vrijeđanjem inteligencije gledatelja, a više ponudom objektivnih informacija i vijesti, uz povremeni šaljivi komentar novog glavnog urednika, naravno.

16.12.2009. 19:00:57
http://metro-portal.hr/urednik-informativnog-programa-htv-a-postaje-zoran-sprajc/28722/