Metro-portal.hr

objavljeno 08.06.2012. 11:57:09
POZIV NA BOJKOT

Urbana desnica: Bojkotirajte gay pride

"Parada bez publike nema smisla. Ne budite publika koju parada silno želi; izbjegnite provokacije i nepotrebno nasilje", ističe se u priopćenju ovog pokreta

Fotografija vijesti

Splićani bi na dan održavanja gay parade na Rivi trebali bojkotirati odlazak u središte grada i svaki oblik provokacije, tvrdi u svom proglasu splitski pokret „Urbana Desnica", prenosi Hina.

"Urbana desnica" je na nekoliko mjesta u Splitu postavila transparent, kojim se želi skrenuti pozornost javnosti na financijske troškove osiguranja gay povorke, a koji glasi: 'Zbog šarene guze, država nas muze - 2.000.000 kuna'.

"Parada bez publike nema smisla. Ne budite publika koju parada silno želi; izbjegnite provokacije i nepotrebno nasilje", ističe se u priopćenju kojim se poziva stanovnike Splita na sutrašnji bojkot.

Tim pozivom "Urbana desnica" ujedno poziva da se podrži i njegova akcija pokrenuta putem Facebooka, pod nazivom "Prazan grada", kojom se također poziva građane da na dan parade ne idu u centar Splita.

Obrazlažući razloge poziva na bojkot gay parade pokret "Urbana Desnica" navodi kako je nakana sudionika parade oblatiti grad Split, građane Splita i prikazati ovo društvo kao netolerantno, primitivno i nasilno.

"Cilj je provlačiti to danima nakon kroz svjetske i nacionalnje medije, a sve zbog šačice inozemnih LGTB osoba koje osigurava hrvatska policija na teret hrvatskih poreznih obveznika!", navodi pokret "Urbana desnica.

U priopćenju se zamjera Vladi što je podržala paradu na Rivi i ignorirala odluku Grada Splita kojom se preporuča održavanje parade na Prokurativama.

Urbana desnica" pita zbog čega Vlada podržava ovakve parade, a 'parade radnika' čije su tvrtke uništene i čija je egzistencija upitna, prekida policijskim intervencijama, privođenjem i upotrebom fizičke sile. "Također pitamo određene pripadnike Vlade zbog čega nisu marširali s radnicima Jadrankamena i ostalih propalih tvrtki, a za manjinu koja terorizira većinu u Splitu, imaju sluha?", navodi se.

08.06.2012. 11:57:09
http://metro-portal.hr/urbana-desnica-bojkotirajte-gay-pride/71756/