Metro-portal.hr

objavljeno 15.02.2020. 12:01:00
INICIJATIVE

Urbana bioraznolikost: promatranje živog svijeta oko nas

Promatranja će biti organizirana čitave godine, a već sljedeće je u subotu, 22. veljače u 9 sati na Maksimiru

Siva žuna
Siva žuna (Biom)

Zaštita bioraznolikosti u velikim gradovima od velikog je značaja za poboljšanje kvalitete života gradskog stanovništva. Urbana bioraznolikost ključna je za povezivanje ljudi i prirode te ujedno predstavlja uspješan obrazovni alat kojim ljudima možemo približiti divlju prirodu.

Biom je jedan od partnera na projektu „Gradski prozori u prirodu - unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II)", kojim se planira unaprijediti očuvanje bioraznolikosti na području Grada Zagreba. Nositelj projekta je Grad Zagreb, a ostali partneri su Javna ustanova - Maksimir, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR i udruga Vjetar u leđa, a suradnik ustanova Zoološki vrt grada Zagreba.

Ovim projektom se stvaraju preduvjeti uspostavljanja mreže zelene infrastrukture kojom bi se unaprijedio sustav održivog upravljanja prirodom Grada Zagreba. Naš dio projekta odnosi se na kreiranje novih edukacijskih sadržaja i njihovo provođenje u Maksimiru i na Savici.

Između ostalog, besplatnim javnim organiziranim promatranjima ptica nastojimo upoznati javnost s velikom bioraznolikošću urbanog područja Zagreba i koliko je ona važna za kvalitetan život gradskog stanovništva.

Promatranja će biti organizirana čitave godine, a već sljedeće je u subotu, 22. veljače u 9 sati na Maksimiru. Okupljanje je kod glavnog ulaza u park Maksimir, a za detalje posjetite našu Facebook stranicu. 

15.02.2020. 12:01:00
http://metro-portal.hr/urbana-bioraznolikost-promatranje-zivog-svijeta-oko-nas/123785/