Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2009. 11:18:55
tijelo i duh

Upoznajte savršene eko-proizvode za vaše lice i tijelo

Kreme za lice i ruke, suhi šampon ili toaletna voda - predstavljamo vam najbolju 'zelenu' kozmetiku

(Metro Stockholm)

Nije teško postati ekološki osviješten, morate samo promijeniti neke male stvari u svom životu. Jedite zdraviju i organski uzgojenu hranu, češće kupujte u malim, kvartovskim dućanima, a najbolju promjenu možete napraviti ako razmislite koje proizvode upotrebljavate za osobnu higijenu.

Od bogate kreme za ruke do savršenog šampona, samo za vas odabrali smo najbolje preparate za kožu, kosu i cijelo tijelo.

Svi su potpuno prirodni i ekološki prihvatljivi, a svatko može naći nešto za sebe - od suhog šampona koji se brzo primjenjuje, toaletne vode koji podsjeća na miris šume, do prirodnih krema za lice i ruke koje čine vašu kožu glatkom i svježom.

Bez obzira vjerujete li ili ne u globalno zatopljenje i čovjekov utjecaj na klimu, sigurni smo da ćete uživati u ovim proizvodima:

1) L'Occitane Shea Butter krema za ruke

Ova impresivna mješavina shea maslaca (masno ulje dobiveno iz lješnjaka karite drveta koje raste u savanama zapadne i srednje Afrike), meda, badema i kokosovog ulja čini i najgrublju kožu ruku vlažnijom i glađom. Kompaktna veličina ovog proizvoda idealno je rješenje i zato što ga možete nositi i u najmanjoj torbici.

 

 

 

 

2) Klorane Extra Gentle suhi šampon s ekstraktom zoba

Nemate vremena oprati kosu prije važnog sastanka ili izlaska? Poprskajte ovu formulu po prljavom korijenu i vratite svojoj kosi volumen i lakoću u samo nekoliko minuta. Sa svojim zaštitnim ekstraktom zoba i prirodnim puderom koji apsorbira ulja, ovaj suhi šampon je pravi način za održavanje lijepe kose i do nekoliko dana bez pranja.

 

 

 

3) Kiehl's Forest Rain eau de toilet

Smješten u prekrasnoj bočici koja podsjeća na zelenu šumu, ovaj svjež ali ujedno i snažan miris sadrži note citrusa, cedra, vetivera i mošusa. Upotrebom ovog unisex mirisa i vaša savjest će biti čista; Kiehl's ima strogo pravilo da ne testira mirise na životinjama.

 

 

 

 

 

4) REN Hydra-Calm Global Protection dnevna krema

S potpuno prirodnim sastojcima uključujući Omegu 3 i 7 koje jačaju kožu, te umirujući bisabolol i neven, ova krema savršena je za svakodnevno osiguravanje vlažnosti kože, bez obzira jeste li ljubitelj prirodnih proizvoda ili ne. Još jedna prednost ovog proizvoda je da krema djeluje kao štit za onečišćivače okoliša i prerano starenje.

 

 

 

 

5) Korres krema za sunčanje od lubenice sa zaštitnim faktorom 20

Kod krema za sunčanje najviše nam smeta što su često masne i teške. No, ova krema je lagana, ne masti se i potpuno je prirodna. Sadrži ekstrakt lubenice koja ojačava imunitet kože, kao i titanov dioksid koji u potpunosti štiti kožu od štetnih sunčevih zraka.

Piše: Kenya Hunt, Philippa Kaye/Metro World News
27.11.2009. 11:18:55
http://metro-portal.hr/upoznajte-savrsene-eko-proizvode-za-vase-lice-i-tijelo/27351/