Metro-portal.hr

objavljeno 22.02.2012. 20:29:29
POMOĆ CIVILIMA

UN-ovi humanitarci uskoro u Siriji

Valerie Amos, Koordinatorica UN-a za humanitarne operacije, uskoro odlazi u Siriju kako bi dogovorila dostavljanje pomoći civilima koji se nalaze u zonama oružanih sukoba

Fotografija vijesti

Koordinatorica UN-a za humanitarne operacije Valerie Amos uskoro će otputovati u Siriju u pokušaju da osigura pristup humanitarnim djelatnicima kako bi mogli dostaviti pomoć ljudima koji se nalaze u zonama sukoba u zemlji, priopćili su u srijedu Ujedinjeni narodi, javlja Hina.

Glasnogovornik UN-a Eduardo del Buey izjavio je da će glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon poslati Amos u Siriju "kako bi procijenila humanitarnu situaciju i ponovno pozvala na hitno omogućavanje pristupa humanitarnim djelatnicima". Dodao je da još nije određen datum njezina puta u Siriju.

"Očekujemo da će odgovor sirijske vlade biti pozitivan", kazao je. Izgleda da je njezin posjet Siriji već dobio blagoslov Rusije, javlja Reuters.

Glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksander Lukaševič rekao je da je Rusija zatražila od Bana da pošalje predstavnika koji bi se povezao sa svim stranama kako bi se osigurao siguran prolaz konvoja humanitarne pomoći.

UN je priopćio da je najmanje 5.400 civila poginulo tijekom pobune protiv predsjednika Bašara al Asada.

22.02.2012. 20:29:29
http://metro-portal.hr/un-ovi-humanitarci-uskoro-u-siriji/68494/