Metro-portal.hr

objavljeno 14.02.2011. 14:04:18
RAK DOJKE

Umrla Vesna Andrijević-Matovac, predsjednica Udruge Sve za nju

Vesna Andrijević-Matovac borbu protiv raka dojke započela je 2001., osnovala je prvi Centar za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka

Rak dojke
Rak dojke (Shutterstock/Ilustracija)

Vesna Andrijević-Matovac preminula je u Zagrebu u 51. godini nakon duge borbe s rakom dojke. Osnivačica je i predsjednica udruge Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju", prenosi Hina.

Vesna je, ističu njezine suradnice, svoju borbu sa zloćudnom bolesti započela 2001. godine i od tada se hrabro borila za svaki novi dan.

"Prolazeći sama kroz sustav zdravstvenog osiguranja postaje sve odlučnija da osnuje Udrugu za žene oboljele od raka dojke, njihove obitelji i prijatelje. Stvarala je mjesto na kojem su se trebale naći informacije, psihološka pomoć te edukacija i iskustva drugih kojih boluju od iste bolesti. Upornošću i trudom Vesnin cilj se ostvario, te je 21. svibnja 2010. otvoren Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka 'Sve za nju'", ističu u udruzi.

Centar će, dodaju, još većom snagom i ustrajnošću nastaviti tamo gdje je zaustavljena ova snažna i hrabra žena.

Taj prvi Centar za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka u Hrvatskoj djeluje u prostoru udruge u Ulici Kneza Mislava 10.

14.02.2011. 14:04:18
http://metro-portal.hr/umrla-vesna-andrijevic-matovac-predsjednica-udruge-sve-za-nju/55346/