Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2018. 13:31:00
VEČERAS

Umjetnici opet hengaju na Vrtlarenju u Vintage Industrialu

osipa Lulić, Dinko Kreho, Mihael Puntarić, Petra Ružman Puntarić, Nina Sabo, Anatael Garay Alvarez, Mak Melcher, Mia Biondić + HB Session by Bojan Gagić + song selector Mare Milin

Posljednje ljetno Vrtlarenje
Posljednje ljetno Vrtlarenje (Vintage Industrial)

Posljednje ljetno Vrtlarenje održat će se 13. rujna u jednom od najljepših zagrebačkih vrtova - našem Ljetnom vrtu Vintage Industriala. Ovog puta ugostit ćemo zanimljive, kreativne parove.

U goste nam dolaze književno-kazališni par Josipa Lulić (izvoditeljica teatra Kazalište potlačenih) i Dinko Kreho (esejist i književni kritičar),likovno-dizajnerski par Mihael Puntarić (likovni umjetnik) i Petra Ružman Puntarić (grafička dizajnerica), književno-glumački par Nina Sabo (glumica) i Anatael Alfredo Garay Alvarez (pisac) te likovno-glumački par Mak Melcher (kipar) i Mia Biondić (glumica).

Kako izgleda život kreativaca, njihove suradnje, no i ne-suradnje, imaju li sličnih interesa te kako izgleda dinamika umjetničkih parova - saznat ćete na sljedećem Vrtlarenju!

Moderira: Tena Razumović Žmara

HB Session by Bojan Gagić

Bojan će izvesti kratku improvizaciju na neobičnim elektronskim instrumentima (Cocoquantus, Illuminist garden, Granny...) čija je osnova odnos "mekanih" i "tvrdih" zvukova. Odnos instrumenata postavljen je tako da naglašava ili briše pojedinačnu specifičnu "tvrdoću" zvuka koja ovisno o prožimanju struktura varira u ukupnom zbiru tvoreći subjektivni prostor tonskog crteža.

Song selector: maremilin 

Poznata hrvatska fotografkinja Mare Milin velika je obožavateljica i vrsna poznavateljica glazbe. Ljubavi prema glazbi i fotografiji Mare Milin spaja kroz režiju glazbenih spotova, a glazbenici je često angažiraju i za umjetničke vizuale. Čuli smo da maremilin pušta sjajnu glazbu, a sada ćemo to i provjeriti.

Vizual by JUFI

Iako su Ivana Jurić (animatorica i multimedijalna umjetnica) i Fedor Fischer (akademski slikar) umjetnici dvaju potpuno različitih senzibiliteta,kada rade kao umjetnički duo JUFI, slikaju istovremeno, stvarajući jedinstveno vizualno iskustvo. Projekt JUFI trenutno broji 20ak ulja na platnu, srednjeg i velikog formata. Stilski su vrlo prepoznatljivi kroz brojne planove, kolorizam i zasičenost, koji ne sugeriraju kaos već simultanost i sinkroniziranost u formiranju vizualnog narativa kojim dominira kombinacija slikarskog realizma i ilustrativne poteičnosti. 

*odabrala Mia Orsag

VRTLARENJE - Art Hangout je projekt koji okuplja ljubitelje kulture, umjetnike i stručnjake koji djeluju unutar različitih umjetničkih disciplina. Ideja projekta je prezentirati suvremene umjetničke prakse i aktualnosti u području kulture kroz seriju događanja komponiranih od performansa, projekcija,edukativnih radionica za djecu i odrasle, pop up izložbi, glazbenih, plesnih i scenskih produkcija, panela, tribina, razgovora i druženja s umjetnicima, a s ciljem razvoja interaktivne platforme za komunikaciju i druženje. Druženje je svakako okosnica ovog programa, s obzirom na to da projekt ne pretpostavlja klasičnu prezentaciju aktualnih zbivanja na domaćoj kulturnoj sceni, već onu malo osobniju kojom se umjetnika/kreativca predstavlja prije njegovog djela.

13.09.2018. 13:31:00
http://metro-portal.hr/umjetnici-opet-hengaju-na-vrtlarenju-u-vintage-industrialu/114323/