Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2018. 13:01:00
IMATE PREZBIOPIJU?

Umjesto da promijenite životni stil, promijenite naočale

Proces gubitka dioptrije s godinama nazivamo prezbiopija - prirodan proces kojeg se ne treba plašiti

Progresivne naočale omogućavaju jasan vid prezbiopima na svim udaljenostima
Progresivne naočale omogućavaju jasan vid prezbiopima na svim udaljenostima (Essilor)

Neke od promjena koje se događaju s vidom vezane su uz godine, a prezbiopija je jedna od njih. Poznata je i kao dobna dalekovidnost koja se počinje dešavati u 40-im.

Znakovi koji ukazuju na prezbiopiju:

  • Teško fokusirate pogled na blizinu, srednju udaljenost i na daljinu.

  • Vaše oči se sve više umaraju dok čitate te imate učestale glavobolje.

  • Sve slabije vidite slova na mobitelu.

  • Intenzivira se napor u očima kod čitanja i gledanja uz manje svjetla.

  • Sve više udaljavate tekst dok čitate - ruke vam postaju prekratke.

Od rođenja raspolažemo s tri rezervne dioptrije za izoštravanje slike na blizinu. U prosjeku, s 40 godina oči izgube jednu dioptriju, s 50 drugu, a sa 60 i onu treću. U početku obično toga nismo još ni svjesni, osim na kraju dana pri slabijem osvjetljenju, ili kada smo jako umorni i/ili gladni - tada se taj osjećaj pojačava. Instinktivno se udaljavamo dok se slika ne razbistri. Proces gubitka dioptrije s godinama nazivamo prezbiopija - prirodan proces kojeg se ne treba plašiti.

Progresivne naočale omogućavaju jasan vid prezbiopima na svim udaljenostima - jedne za sve.

Od davne 1959. godine, kada je izumljena prva progresivna leća Varilux, Essilor kontinuirano radi na razvoju, novim standardima i izvedbama kako bi prezbiopima osigurao najbolju kvalitetu vida. Stoga ne samo da su prvo rješenje za prezbiope, nego su Varilux progresivi ujedno i najbolje rješenje, s iznimnim sluhom za potrebe suvremenih prezbiopa.

Varilux progresivi su bez rizika

Varilux progresivi su najbolje rješenje za sve prezbiope koji žele dobar vid na svim udaljenostima i u svim prilikama. Osim što pružaju optimalnu udobnost vida, šire vidno polje uz  oštriju sliku i visok kontrast na bilo kojoj udaljenosti. Pružaju najprirodniji položaj tijela bez obzira na vrstu posla i aktivnosti te su dizajnirane za današnju generaciju prezbiopa koja svakodnevno koristi mobilne uređaje, računala i uvijek su "on-line".  Nosioc  vrlo brzo osjeti  sve prednosti jednog para naočala za sve udaljenosti i dodatno prošireno vidno polje za dužinu nadohvat ruke. Najsuvremenijom tehnologijom dorade je eliminirana potreba za pomicanjem glave i traženjem komfor zone za dobar vid uz minimalni period prilagodbe.

Varilux su #1 progresivi na svijetu. On su 100% bez rizika i 100% autentične uz garanciju potpunog zadovoljstva.

Uz Varilux možete potpuno sigurno uživati u svim promjenama koje nam donose godine i uživati u njima bez potrebe za prilagodbama, bar što se tiče vida. Umjesto da mijenjate životni stil, uzmite (ili promijenite) naočale.

Fb: Essilor Hrvatska

Instagram: essilor_hrvatska

Web

27.09.2018. 13:01:00
http://metro-portal.hr/umjesto-da-promijenite-zivotni-stil-promijenite-naocale/114575/