Metro-portal.hr

objavljeno 10.09.2015. 08:30:00
PRED IZBORE ...

Umirovljenicima ove godine stiže - božićnica?!

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić potvrdio je u srijedu da će umirovljenici ove godine u prosincu dobiti božićnicu iz sredstava Umirovljeničkog fonda

I Mirando radi na popularnosti prije izbora ...
I Mirando radi na popularnosti prije izbora ... (Facebook)

Dopunom zakona o Umirovljeničkom fondu, koji je je na dnevnom redu Vladine sjednice u četvrtak, omogućit će se da se novac koji je ostao u Umirovljeničkom fondu nakon obeštećenja umirovljenika temeljem odluke Ustavnoga suda iz 1998. godine, prenamijeni kako bi se umirovljenicima isplatilo jednokratno novčano primanje.

Mrsić je rekao kako je takvu inicijativu Vladi uputila Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), napravljeni su određeni izračuni a umirovljenici će naknade dobiti iza 18. prosinca, kada budu oslobođena sredstva koja su u ovom trenutku blokirana u Umirovljeničkom fondu.

'Ta sredstava su na neki način namjenska i neće se vraćati u Državni proračun nego će se dodijeliti po socijalnim kriterijima, a to znači da će oni s najnižim mirovinama dobiti najveći iznos', rekao je Mrsić novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

Dopunom zakona predlaže se, naime, da se umirovljenicima u vidu jednokratnog primanja isplati novac koji je, nakon isplate obeštećenja temelje Model A i B, preostao od neisplaćenih udjela preminulih članova Fonda koji nemaju nasljednika prvog nasljednog reda, kao i novac članova Fonda koji nisu u propisanom roku dali izjavu o načinu isplate udjela u Fondu.

Ukratko, kako god to bilo nazvano, Bandićeva shema kupovanja izbora očito je ostala lutati hodnicima SDP-a ...

10.09.2015. 08:30:00
http://metro-portal.hr/umirovljenicima-ove-godine-stize-bozicnica/93797/