Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2011. 10:24:00
MUŠKA POSLA

Ultimativna muška igračka inspirirana filmom Tron

Ljudi iz tvrtke Parker Brothers Choppers odlučili su napraviti vjernu repliku motocikla iz filma Tron, a za svega 300.000 kuna ovaj ljepotan može biti i vaš

Fotografija vijesti

Imate oko 300.000 kuna viška i krizu srednjih godina? Ostavite se sportskih dvosjeda i mladih djevojaka na suvozačkom sjedalu i nabavite ovu prvoklasnu dječačku igračku kojoj ne može odoljeti niti jedan pravi muškarac.

Ukoliko ste gledali film Tron: Nasljedstvo, znate o čemu govorimo. Ovaj je motocikl vjerna replika računalno generiranog motocikla iz popularnog SF filma, a odnedavno je i na prodaju.

Za potrebe filma motocikl je dizajniran pomoću najmodernije CGI tehnike, a kontroliraju ga računalni programi i igrači u filmu.

Za vjernu repliku u stvarnom životu zaslužna je tvrtka Parker Brothers Choppers koja je proizvela ovog 2,43 metra dugačkog, 58 centimetara širokog i čak 215 kilograma teškog ljepotana. Iako mu je glavna svrha da učini svog vozača (pilota?) neizmjerno više cool nego što je to Majka Priroda originalno namjeravala, vrijedi napomenuti i kako ova zvjerka može „potegnuti" i do vrlo solidnih 215 kilometara na sat.

Kao i u filmu, i ova se verzija vozi u gotovo ležećem položaju. Ispod okvira od fiberglasa i čelika leži Suzukijev četverotaktni motor od 996 kubičnih centimetara. Svaki motocikl koji izađe iz ove radionice unikatno je remek djelo, budući da se svaki proizvodi ručno i s puno pažnje.

Osim spektakularnog izgleda, ovaj je ljepotan natrpan i svom silom najmodernije tehnologije, a podržava i spajanje s iPadom koji, kad se spoje preko porta, omogućuje vozaču da downloada detaljnu statistiku o vožnji s računala ugrađenog u motor.

Budući da slika (u ovom slučaju video) govori više od tisuću riječi, uvjerite se i sami:

25.08.2011. 10:24:00
http://metro-portal.hr/ultimativna-muska-igracka-inspirirana-filmom/62558/