Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2010. 22:15:11
MASAŽNO ULJE

Ulje narančinih cvjetova uklanja strije

Dobra vijest je da postoje načini kako spriječiti ili odstraniti strije čije je uklanjanje veliki izazov ženama i muškarcima

(Shutterstock)

Prava je noćna mora je imati strije koje se ženama uglavnom javljaju kod naglog debljanja i tijekom trudnoće, dok ih muškarci dobivaju od naglog povećanja mišića ili kilograma. Dobra vijest je da postoje načini kako spriječiti ili odstraniti strije.

Kao učinkovito sredstvo za uklanjanje strija pokazalo se ulje od cvjetova naranče koje se koristi kao masažno ulje.

Za bolji učinak pomiješajte nekoliko kapi narančinog ulja sa suncokretovim uljem, te mješavinu lagano nanesite na trbuh kako bi kožu održali lijepom i čvrstom.

Borba protiv strija općenito se smatra vrlo velikim izazovom. Dermatolozi preporučuju da ih se pokuša spriječiti kremama za suhu kožu i to pogotovo tijekom trudnoće. Ukoliko strije već imate, učinkovitim se u uklanjanju pokazao derivat vitamina A (Retin-A) koji se nalazi u kremi protiv bora i kremi protiv akni.

Na kraju, ukoliko sve konzervativne metode zakažu, možete se kod dermatologa raspitati za njihovo lasersko odstranjivanje. Iako ih laser neće u potpunosti ukloniti, strije će nakon tretmana biti znatno manje vidljive. 

Savjeti-hr.com

16.05.2010. 22:15:11
http://metro-portal.hr/ulje-narancinih-cvjetova-uklanja-strije/40165/