Metro-portal.hr

objavljeno 21.08.2011. 08:45:00
LIBIJA

Ulične borbe u Tripoliju, NATO bombardira

Združeni napadi pobunjenika i NATO snaga na Tripoli predstavljaju završni čin farse zvane Uvedimo demokraciju u Libiju

Zapad je blizu cilja, rušenja Gadafija

NATO i jutros od rane zore bombardira središte Tripolija, a borbeni zrakoplovi stalno nadlijeću grad, dok se u predgrađima vode ulične borbe između snaga lojalnih Gadafiju i pobunjenika. Cijelu noć gradom odjekuju pucnjevi i eksplozije.

Glasnogovornik libijske vlade potvrdio je da su sukobi u tijeku, no po običaju pokušava minorizirati situaciju govoreći da Gadafijeve snage imaju potpunu kontrolu nad situacijom. U međuvremenu tisuće izbjeglica pokušavaju napustiti Tripoli na bilo koji način u strahu od borbi.

Tako se polako spušta zastor na farsu zvanu libijska pobuna, koji bi se u nekim drugim, normalnijim vremenima zvao teroristički napad i miješanje u unutrašnje poslove suverene i međunarodno priznate države.

Od jedne od najbogatijih i najstabilnijih zemalja arapskog dijela Afrike, Libija je pretvorena u kaos u kojem se ne zna apsolutno ništa, osim da libijska nafta više neće biti pod potpunom kontrolom Libijaca i da će režim u Tripoliju biti po volji zapada. Stanovništvo Libije, naravno, nitko nije ništa pitao, a dosadašnje besplatno zdravstveno osiguranje i školovanje mogu zaboraviti.


21.08.2011. 08:45:00
http://metro-portal.hr/ulicne-borbe-u-tripoliju-nato-bombardira/62432/