Metro-portal.hr

objavljeno 19.02.2014. 17:49:04
WTF?!

Ukrajina na putu u potpuni kaos

Janukovič se očito oslanja na Putina kao zaštitnika, jer ovo što je najavljeno očito znači ulazak vojske u otvoreni rat s prosvjednicima

Maidan gori, a bit će i još gore kad stigne vojska
Maidan gori, a bit će i još gore kad stigne vojska (Screenshot YouTube)

Ukrajinska služba sigurnosti (SBU) objavila je u srijedu da pokreće 'antiterorističku operaciju' u zemlji, nakon porasta nasilja u kojem je u Kijevu poginulo najmanje 26 osoba

Ekstremsitičke i radikalne skupine prijete životima milijuna Ukrajinaca', tvrdi SBU u priopćenju. 'U tom kontekstu, služba sigurnosti i antiteroristički centar Ukrajine su u srijedu odlučili pokrenuti antiterorističku operaciju na ukrajinskom teritoriju', dodao je.

'Danas smo svjedoci požara, ubojstva, otmica, zastrašivanja s zločinačkim svrhama, uz uporabu vatrenog oružja', kaže SBU. 'Više od 1.500 komada vatrenog oružja i 100.000 komada streljiva je od utorka u rukama zločinaca', tvrdi isti izvor. Ukrajina je sada suočena s konkretnim terorističkim djelima, ocijenila je SBU.

U žestokim sukobima u utorak u Kijevu između oporbenih prosvjednika i policajaca poginulo je 26 osoba, što je navelo Europu za povisi ton i zaprijeti sankcijama odgovornima za represiju.

19.02.2014. 17:49:04
http://metro-portal.hr/ukrajina-na-putu-u-potpuni-kaos/83374/