Metro-portal.hr

objavljeno 08.12.2010. 18:17:17
TENISAČ U ŠOKU

Ukradeni trofeji Petea Samprasa

Većina trofeja bivšeg najboljeg tenisača svijeta Amerikanca Petea Samprasa ukradena je iz javnog skladišta u zapadnom Los Angelesu

Pete Sampras je šokiran ovom krađom
Pete Sampras je šokiran ovom krađom (Getty Images)

Lopovi su odnijeli većinu od 64 Samprasovih pokala, među kojima i trofej s Australian Opena, olimpijski prsten, dva pokala pobjednika Davis Cupa, te šest trofeja za prvu poziciju na kraju godine koje je osvojio od 1993. do 1998. "U skladištu smo čuvali neke stvari iz kuće. No nije mi jasno kako se to dogodilo. U šoku sam, imam osjećaj kao da mi je netko oteo moju tenisku povijest," kazao je Sampras.

Jednog od najboljih tenisača svih vremena može utješiti kako je od ukupno 14 Grand Slam trofeja koje je osvojio ukraden samo jedan i to njegov prvi osvojen na Australian Openu 1994. godine.

Tijekom krađe, koja se dogodila prije tri tjedna, nestale su desetine kutija, a samo je ostao nameštaj u skladištu koje je Sampras uzeo u najam. Trofeji nisu bili osigurani jer se nije mogla odrediti njihova vrijednost. "Za mene su oni bili neprocjenjivi jer su bili namijenjeni mojoj djeci," kazao je Sampras. (hina/metro-portal)

08.12.2010. 18:17:17
http://metro-portal.hr/ukradeni-trofeji-petea-samprasa/52395/