Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2013. 16:47:00
SELO MOJE MALO

Uklonjen plakat za Fine mrtve djevojke

Udruga Vigilare pokrenula je harangu protiv plakata Gavelline predstave i natjerala kazalište na uklanjanje plakata

"Sporni" plakat .. kome, Isusu? (Studio Cuculić)

Fine mrtve djevojke podigle su više prašine na kazališnim daskama nego na filmu, i to zbog plakata za predstavu, čisto pristojne provokacije Studija Cuculić koja prikazuje dvije porculanske figurice Djevice Marije u zagrljaju. 

Kaptolu se to nije svidjelo, pa je preko udruge Vigilare pokrenuta haranga telefoniranjem, e-mailovima i ostalim oblicima pritiska na Gavellu, suradnike i sponzore predstave. 

Stazić nije mogao izdržati, pa je povukao plakat i objavio sljedeće priopćenje:

Neviđeni pritisak, potaknut od strane jedne udruge, koja preko svojih internetskih stranica poziva na masovni protest zbog kazališnog plakata za predstavu "Fine mrtve djevojke", po tekstu Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića, a koji se ne vrši samo na Gradsko dramsko kazalište "Gavella", već i na s kazalištem povezane institucije, kao i na naše suradnike i sponzore, doveo je do toga da je uprava Gradskog dramskog kazališta "Gavella" donijela odluku da sporni plakat povuče iz upotrebe.Skretanje pozornosti s kazališne predstave, koja je svojom kvalitetom već osigurala interes ogromnog broja kazališnih poklonika, kao i naišla na odlične kritike najvećeg dijela stručne javnosti, na sredstvo oglašavanja predstave nije dobrodošlo nikome, a najmanje kazalištu. Još jednom ponavljam kako namjera kazališta nije bila povrijediti bilo koga, te se svima onima koji su se osjetili uvrijeđenima javno ispričavam u ime kazališta "Gavella" i u svoje osobno ime. Iskreno se nadam da će svi oni koji su poslali svoju poruku nezadovoljstva plakatom, pogledati predstavu i osobno se uvjeriti u plemenitost poruka koje prenosi, kao i u njenu kazališnu kvalitetu. Zahvaljujemo svima onima koji su nam u raspravama na portalima i društvenim mrežama pružili podršku tijekom kampanje koja se vodila, i za koju se nadam da će ovime završiti.
Darko Stazić, ravnatelj GDK "Gavella"

Bandić, kao katolik veći od Pape, odmah je dao nalog za uklanjanje plakata sa svih javnih površina u gradu. 

Što reći ... selo moje malo ... 

16.01.2013. 16:47:00
http://metro-portal.hr/uklonjen-plakat-za-fine-mrtve-djevojke/76010/