Metro-portal.hr

objavljeno 19.07.2010. 19:27:00
ALTERNATIVA ALTERNATIVI

Uklonite virusne bradavice samohipnozom

Kad tradicionalne alternativne i suvremene liječničke metode ne pomažu pri uklanjanju virusnih bradavica možda je vrijeme da probate samohipnozu

bradavica virusne bradavice
bradavica virusne bradavice (Shutterstock)

Imate neobične kožne ili virusne bradavice? Ako tradicionalne kućne metode uklanjanja ne pale, (kreda, samoljepiva traka, smokvino mlijeko) možda biste trebali probati samohipnozu.

Određeni dio stručnjaka nije sasvim odbacio hipnozu kao alternativnu metodu liječenja određenih medicinskih problema poput nesanice, migrena i tako dalje. Virusne bradavice uzrokuje humani papiloma virus, a njih se relativno uspješno uklanja postojećim kirurškim metodama te raznim otopinama i gelovima. Neke nestaju same od sebe, ali najveći problem s njima je što se mogu često vraćati.

>> Riješite se bradavica zauvijek

Djeca su poput magneta kad su virusne bradavice u pitanju, a većina tretmana može biti vrlo traumatična za njih. Prema riječima profesorice Karen Olness sa medicinskog fakulteta Sveučilišta CWS (Case Western Reserve, hipnoza može pomoći. Ona je s kolegama provela istraživanje čiji su rezultati objavljeni još prije deset godina u časopisu American Journal of Clinical Hypnosis. U njima se navodi kako su djeca koja su bradavice liječila samohipnozom imala bolje rezultate od djece koja su tretiranja klasičnim liječničkim metodama. Pored toga, godina dana kasnije, ta su djeca imala i manju stopu vraćanja bradavica.

„Nije sasvim jasno zašto (samohipnoza, op. a.) uspijeva, ali čini se da ima neke veze s kontrolom krvotoka. Ako bradavica ne dobiva dovoljno nutrijenata, mora nestati", objašnjava Olnes koja je poučavanje djece tehnikama samohipnoze započela traženjem od djece da joj opišu stvari u kojima najviše uživaju. Jednom kad se sasvim opuste, pita ih da smisle neki način za zaustavljanje hranjenja bradavice. nažalost, detalji o tehnikama samohipnoze se ne navode.

Blago stanje transa smo svi iskusili - sjetite se situacija kad ste gledali neki film ili udubljeno čitali neku knjigu - ali stane duboke hipnoze može se postići samo vježbanjem.

Ljudima je potreban trener kako bi naučili tehnike samohipnoze, a kad ih nauče tad samo o njima ovisi da odu do kraja, objašnjava Olness dodajući kako je svaki oblik hipnoze u biti samohipnoza obzirom da sve ovisi o vašoj volji. Na kraju se pohvalila kako je imala uspjeha i u liječenju odraslih te jednog skeptičnog kolege koji je imao ozbiljnih problema s virusnim bradavicama.

19.07.2010. 19:27:00
http://metro-portal.hr/uklonite-virusne-bradavice-samohipnozom/44764/