Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2010. 14:30:03
NAKON 3 GODINE

Uhićen lažni kontrolor ZET-a

Uhvaćen je 41-godišnji muškarac koji se posljednje tri godine u Zagrebu lažno predstavljao kao kontrolor karata u tramvajima i autobusima ZET-a

Fotografija vijesti

Sumnja se da je uhićeni na sajmu Jakuševcu kupio rabljenu košulju s oznakama ZET-a te da je posljednje tri godine na zagrebačkom području u tramvajima i autobusima ZET-a "hvatao" putnike bez vozne karte. Takve bi zamolio da s njim izađu na prvoj postaji, gdje im je pokušavao naplatiti kaznu. Većina njih davala mu je novac kako bi ih pustio bez kazne, a istraga je pokazala da je dobiveni novac trošio na alkohol.

Lažni kontrolor uhvaćen je zahvaljujući pomoći građana, koji su ga prepoznali na fotografiji koju je objavio ZET. No, kako dosad nije pronađena nijedna njegova žrtva, u policiji kažu kako nemaju elemenata za kaznenu prijavu pa pozivaju prevarene putnike da se jave.

Protiv nezaposlenog 41-godišnjaka, koji dosad nije bio poznat policiji, prekršajnom je sudu podnesen optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. (hina/metro-portal)

07.07.2010. 14:30:03
http://metro-portal.hr/uhvacen-lazni-kontrolor-zet-a/44109/