Metro-portal.hr

objavljeno 02.10.2011. 07:29:48
POBUNA NJIH 99%

Uhićeno preko 500 prosvjednika s Wall Streeta

VIDEO Policija je uhitila preko 500 prosvjednika s Wall Streeta jer su, unatoč upozorenjima, blokirali promet na mostu Brooklyn Bridge

Uhićenja na prosvjednika na Brooklyn Bridgu, Screen Shot, YouTube

Više od 500 prosvjednika s Wall Streeta uhićeno je u subotu poslijepodne nakon što su blokirali prometne trake na mostu Brooklyn Bridge, kazali su svjedoci i policija.

"Očekuje se da će broj uhićenih premašiti 500", rekao je glasnogovornik policije.

Prosvjednici su više puta upozoreni da će biti uhićeni ako blokiraju kolnik, dodao je.

Svjedoci su opisali kaotičnu scenu na poznatom visećem mostu kao more policijskih službenika koje je okružilo prosvjednike.

Neki prosvjednici pokušali su pobjeći kada su policajci počeli hapsiti članove grupe.

Osim protiv navodne prekomjerne sile i nepravednog postupanje prema manjinama, uključujući muslimanima, pokret "Okupirajte Wall Street" također prosvjeduje protiv ovrha kuća, visoke stope nezaposlenosti i paketa pomoći iz 2008.

Pripadnici pokreta već 10 dana prosvjeduju na manhattanskom Wall Streetu. Prosvjeduju protiv 1% močnika koji zarađuju dok 99% ljudi dobiva mrvice.

„Mi smo 99 posto. Mi smo ti koje se svakodnevno izbacuje iz naših kuća i stanova. Mi smo ti koji smo prisiljeni birati između stanarine i hrane. Mi smo ti koji nemaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Mi smo ti koji udišu zagađeni zrak iz vaših tvornica. Mi smo ti koji rade od jutra do sutra za malu plaću i nikakva prava, ako smo sretni da uopće radimo. Mi smo ti koji dobivaju mrvice dok onih ostalih 1 posto dobiva sve ostalo. Mi smo 99 posto", piše na njihovoj internet stranici.

 

02.10.2011. 07:29:48
http://metro-portal.hr/uhiceno-preko-500-prosvjednika-s-wall-streeta/63871/