Metro-portal.hr

objavljeno 09.03.2013. 03:08:00
OPA!

Uhićena Dijana Čuljak

Čuljak će prespavati u pritvorskoj jednici, a u subotu prijepodne očekuje se njezino saslušanje u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu

Zbog utjecaja na svjedoke završila u pritvoru
Zbog utjecaja na svjedoke završila u pritvoru (Arhiva)

Bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak uhićena je u petak u večernjim satima jer se sumnjiči za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja u slučaju Core Media, doznaje se od njezinog branitelja Gordana Pregleja.

'Moja je branjenica službeno uhićena te ispitana u policiji koja je sumnjiči za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, a sutra je očekuje ispitivanje u tužiteljstvu", potvrdio je Preglej.

Pravdajući se tajnošću istrage kazao je kako ne smije govoriti o pojedinostima slučaja, odnosno što se konkretno njegovoj branjenici stavlja na teret. Dodao je kako se navodno sprječavanje dokazivanja ne odnosi na slučaj bivšeg direktora programa Nove TV Siniše Svilana, nego na aferu Core Media u kojoj je Dijana Čuljak zajedno sa svojim bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem i još četiri osobe osumnjičena za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot.

Čuljak će prespavati u pritvorskoj jednici, a u subotu prijepodne očekuje se njezino saslušanje u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, gdje je bivša HTV-ova urednica posljednjeg dana veljače ispitana kao novoosumnjičena u slučaju Core Media.

09.03.2013. 03:08:00
http://metro-portal.hr/uhicena-dijana-culjak/76915/