Metro-portal.hr

objavljeno 21.10.2008. 15:10:04

Uhićen ubojica Luke Ritza?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (PU Zagrebačka)

Iz neslužbeni izvora doznaje se kako je policija konačno privela moguće ubojice mladog Luke Ritza. Radi se o njegovim vršnjacima, najvjerojatnije četiri maloljetnika i mladića tek nešto iznad 18 godina koji su 1. svibnja na Mostu slobode napali mladića i izudarali ga gotovo do smrti, od čega preminuo desetak dana kasnije.

Javnost je zgrozila brutalnost napada među mladima, a naknadni slučajevi premlaćivanja učenika na ulicama grada ulili su strah u kosti svim roditeljima. Nakon što su bili ogorčeni policijskim nemarom građani i Lukini prijatelji mjesecima su pokušavali pronaći ubojicu preuzevši inicijativu u svoje ruke.   

Prije tri su tjedna oblijepili grad plakatima s naslovom 'Blago čovjeku kojeg ne optužuje vlastita savjest' i fotorobotom počinitelja pozvavši svjedoke na javnu istinu. Iz policije nisu željeli govoriti o detaljima no priznaju kako je privedena nekolicina mladića nad kojima se upravo vrši kriminalistička obrada, postupci ispitivanja i prepoznavanja. Najavljena je konferencija za novinare u poslijepodnevnim satima.

Majka preminulog maturanta Luke Ritza, Suzana, rekla je kako nije spremna komentirati navode da su privedeni ubojice njezina sina dok joj to policija službeno ne potvrdi.  (metro-portal)

21.10.2008. 15:10:04
http://metro-portal.hr/uhicen-ubojica-luke-ritza/12563/