Metro-portal.hr

objavljeno 02.01.2010. 16:20:37
DOLIJAO

Uhićen Josip Protega!

U trenutku zaticanja na Bregani, bivši šef HPB-a nalazio se u pratnji svog odvjetnika

(Saša Midžor Sučić/Cropix)
Prilikom granične kontrole na ulasku u Republiku Hrvatsku, danas u 14,20 sati na graničnom prijelazu Bregana zatečen je Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB), za kojim je po nalogu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) raspisana međunarodna tjeralica, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Nad Josipom Potegom provesti će se kriminalističko istraživanje te će u zakonskom roku biti priveden u Zatvor u Zagrebu, radi izvršenja mjere istražnog zatvora, ističe se u priopćenju. U trenutku zaticanja Josip Protega nalazio se u pratnji svog odvjetnika, navodi načelnik Ureda ravnatelja policije, Krunoslav Borovec.

U akciji "Bankomat" USKOK sumnjiči sedam osoba. Predsjednika Uprave HPB-a Josipa Protegu te još dvojicu bivših čelnika HPB-a sumnjiči se da su se udružili za počinjenje kaznenih djela te zlouporabili položaj i ovlasti, dok se četvoricu poduzetnika tereti da su ih poticali na te zlouporabe.

Za Protegom, koji se nalazio na skijanju u Austriji, bila je raspisana tjeralica, dok su ostala šestorica uhićenih u jednomjesečnom pritvoru. (hina/metro-portal)


02.01.2010. 16:20:37
http://metro-portal.hr/uhicen-josip-protega/29835/