Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2010. 10:35:00
TUŽBA ZBOG KLEVETE

UEFA traži dokaze o korupciji

UEFA je zatražila je od dužnosnika Ciparskog nogometnog saveza, Spirosa Marangosa, da joj dostavi dokaze da su Poljska i Ukrajina dobile organizaciju EP 2012. zahvaljujući korupciji

Uefa prijeti tužbom
Uefa prijeti tužbom (Getty Images)

"UEFA može pokrenuti istragu samo na osnovu jasnih dokaza koje nam Marangos još nije dostavio. Ukoliko to ne učini do srijede protiv njega ćemo podići tužbu zbog klevete," poručili su iz Nyona.

Član Izvršnog odbora Ciparskoga nogometnog saveza je u njemačkom listu Südeutsche Zeitungu javno optužio Ukrajince i Poljake da su preko podmitljivih članova Izvršnog odbora Europskoga nogometnoga saveza kupili glasove koji su im donijeli domaćinstvo EP-a. Marangos je tvrdio kako je u prodaji glasova sudjelovalo najmanje pet članova IO UEFE, koji su dobili 11 milijuna eura.

"Već dvije godine neuspješno pokušavam doći do predsjednika Michela Platinija, kako bi ga obavijestio o najvećem skandalu. Naravno, imam i dokaze", kazao je, Marangos. Čelnici Ukrajinskog i Polsjkog nogometnog saveza demantirali su njegove tvrdnje. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 10:35:00
http://metro-portal.hr/uefa-trazi-dokaze-o-korupciji/50298/