Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2010. 13:05:17
EURO 2012.

UEFA još ne odustaje od Ukrajine

UEFA treba na kraju mjeseca odlučiti može li se europsko prvenstvo igrati kako je planirano

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

UEFA još uvijek vjeruje da će Ukrajina biti spremna da suorganizira Euro 2012., ali turnir će se, ako bude trebalo, održati samo u Poljskoj, izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

Platini je izjavio da bi opcija mogla biti i održavanje europskog nogometnog prvenstva u samo šest gradova domaćina u Poljskoj.

Moglo bi se dogoditi i da izvršno tijelo UEFA-e pita Njemačku i Mađarsku jesu li spremne da pomognu s još dva grada domaćina.

"Ali želim naglasiti da još ne razmišljamo o tome. Vjerujemo da će Ukrajina obaviti sve potrebne radove na vrijeme i da će se Euro 2012. održati kako je planirano", dodao je.

UEFA treba na kraju mjeseca odlučiti može li se europsko prvenstvo igrati kako je planirano u Ukrajini kojoj je kazano da mora imati spreman stadion u Kijevu ili će izgubiti domaćinstvo.

Platini je rekao da ge je ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič uvjerio da će stadion biti gotovo na vrijeme.

UEFA nikada nije razmišljala o Njemačkoj kao alternativi i "nemamo plan B". Ali to ne znači da UEFA ne može reagirati, dodao je Platini.

"Ako se nastave logistički problemi u Ukrajini, tada ćemo naći drugi način. Izvršni odbor će se sastati i donijeti odluku", rekao je bivši francuski reprezentativac.(hina/metro-portal)

10.05.2010. 13:05:17
http://metro-portal.hr/uefa-jos-ne-odustaje-od-ukrajine/39658/