Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2011. 17:40:32
NIŠTA OD EUROPE

UEFA i definitivno odbila žalbu Siona

"UEFA-ino žalbeno tijelo odbacuje žalbu Siona na odluku o isključenju iz Europske lige u sezoni 2011/12", stoji u priopćenju Uefe

Fotografija vijesti

Švicarski prvoligaš Sion ipak neće ove godine igrati u Europskoj ligi, nakon što je Uefino žalbeno tijelo danas i konačno odbacilo žalbu kluba, piše Hina.

"UEFA-ino žalbeno tijelo odbacuje žalbu Siona na odluku o isključenju iz Europske lige u sezoni 2011/12. Celtic će sada igrati u skupini I protiv Atletica iz Madrida, Udinesea i Rennesa", stoji u priopćenju UEFA-e.

Ranije tijekom dana Sion je objavio da je švicarski sud naredio UEFA-i da ga ponovno uključi u Europsku ligu iz kojeg je isključen zbog korištenja igrača koji nisu imali pravo nastupa u susretima 4. pretkola. U priopćenju švicarskog kluba stajalo je da se "ta odluka mora odmah izvršiti".

Škotski nogometni doprvak Celtic uvršten je 2. rujna u skupinu I Europske lige nakon što je Europski nogometni savez (UEFA) izbacio švicarskog predstavnika Sion bog korištenja igrača koji nisu imali pravo nastupa u susretima 4. pretkola između između ova dva kluba.

Obje utakmice registrirane su sa 3-0 u korist Celtica nakon što je UEFA prihvatila njegovu žalbu. Inače, prva utakmica u Glasgowu završila je 0-0, a u uzvratu je Sion bio uspješniji sa 3-1.

FIFA je kaznila Sion zabranom kupovine i prodaje igrača tijekom dva prijelazna roka jer je švicarski klub 2008. godine poticao egipatskog vratara Essama El-Hadaryja da raskine ugovor s njegovim tadašnjim klubom Al Ahlijem. Iz Siona tvrde kako su odslužili kaznu, no iz FIFA-e tvrde kako je zabrana na snazi do kraja ove godine.

Sion u momčadi ima pet novih igrača koji prema čelnicima UEFA-e nisu imali pravo nastupa iako je Švicarski nogometni savez odobrio njihove transfere.

U skupini I su osim Celtica Atletico iz Madrida, Udinese i Rennes. U četvrtak Cetic igra protiv Atletica u Madridu.

13.09.2011. 17:40:32
http://metro-portal.hr/uefa-i-definitivno-odbila-zalbu-siona/63185/