Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2011. 14:25:30
DISKVALIFIKACIJA

UEFA će izbaciti švicarski Sion iz Europske lige

Michel Platini rekao je kako su Švicarci u kvalifikacijskim susretima protiv Celtica koristili igrače koji nisu imali pravo nastupa

Fotografija vijesti

Švicarski bi nogometni klub Sion mogao biti izbačen iz Europske lige, a na njegovo mjesto doći Celtic, zbog činjenice da su u njihovom međusobnom kvalifikacijskom susretu za švicarski klub igrali igrači koji nisu imali pravo nastupa, piše Hina.

"Čini se da je Sion u potpunosti prekršio odredbu kojom mu je zabranjeno dovođenje igrača tijekom dva prijelazna roka, te bi se Celtic mogao vratiti u natjecanje. No, moramo pričekati pravno rješenje čitavog slučaja iako je po meni sve jasno, odnosno Sion je prekršio pravila", rekao je Platini uoči ždrijeba skupina Europske lige u petak u Monte Carlu.

Glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino kazao je kako očekuje Celticovu žalbu.

"Naša disciplinska i kontrolna tijela odlučit će o ovom slučaju prije početka natjecanja po skupinama. Zasad će Sion zauzeti mjesto u ždrijebu, jer ima pravo žalbe Međunarodnom sportskom sudu (CAS) koji će donijeti konačnu odluku", izjavio je Infantino.

FIFA je kaznila Sion zabranom kupovine i prodaje igrača tijekom dva prijelazna roka jer je švicarski klub 2008. godine poticao egipatskog vratara Essama El-Hadaryja da raskine ugovor s njegovim tadašnjim klubom Al Ahlijem. Iz Siona tvrde kako su odslužili kaznu, no iz FIFA-e tvrde kako je zabrana na snazi do kraja ove godine.

Sion u momčadi ima pet novih igrača koji prema čelnicima UEFA-e nisu imali pravo nastupa iako je Švicarski nogometni savez odobrio njihove transfere.

26.08.2011. 14:25:30
http://metro-portal.hr/uefa-ce-izbaciti-svicarski-sion-iz-europske-lige/62598/