Metro-portal.hr

objavljeno 11.06.2013. 13:49:44
JELENA RADAN

Uđimo u „The device“ i otputujmo u neki drugi svijet

Novi album Jelene Radan Voyage izlazi za dva tjedna, a snimljen je na čak četiri jezika

Poslušajte singl s novog albuma
Poslušajte singl s novog albuma (Ilustracija: Boris Sekulić)

„I u nesavršenom izgovoru postoji nešto susretljivo, umišljam... Nemam odgovor, neko duboko objašnjenje na moguće pitanje, koje možda pak najviše mene muči, a manje vas - zašto pjevam na svim tim stranim jezicima?

Potiču me, mijenjaju me i izazivaju, melodiji daju novu vibraciju, živo je tkivo koje me dodatno opisuje... Uostalom, možemo li baš svemu dati odgovor? Ako nas dira, dobro je, ako ne, možda neki drugi put..."

- isječak je ovo iz pričice Putovanje do sebe i natrag u sklopu Jeleninog albuma „Voyage" koji se planira objaviti 26. lipnja 2013, a u kojem pokušava odgovoriti na pitanje o konceptu albuma na četiri jezika.

Iako spomenuti album uz engleski i hrvatski, sadrži još i pjesme na portugalskom i francuskom jeziku, kao drugi singl, nakon prvog objavljenog prije sedam mjeseci „Sjeti me se ljube", odabrana je upravo The Device, u prijevodu Sprava.

Pogledajte The Device:


The Device povlači liniju o životu sjećanja koje živi u toj spravi, u srcu, koje krije ožiljke otisnute na koži poput dokaza o unutrašnjoj potrazi za onima koji smo bili. To je sjećanje poput razglednice koje je poslala sebi samoj još kao djevojčica, a pokušava ga pronaći sada kad je već odrasla žena. U toj potrazi prate je stalni zvukovi harmonike, violine, kontrabasa, akustične gitare i udaraljki njenih glazbenika Miroslava Navračića, Emila Gabrića, Ivana Gazibare, Tomija Novaka i Josipa Konfica, te gostujućeg Ivana Arnolda na klaviru.

„In the end

It looks as if I'm fighting myself

As if my body's just an empty shell

As if I never truly knew myself

Inside

I lost the girl I knew back then

She had you in the palm of her hand

This device is slowly breaking apart."

The Device kao autori potpisuju Jelenini dragi i dugogodišnjii suradnici i prijatelji, Anita Valo i Meri Jaman iz grupeMeritas, te Goran Bošković iz grupe Fluentes.  Glazbeni producent je Edi Cukerić.

U iščekivanju albuma „Voyage" nadamo se da će se The Device uspješno priviti uz sprave to jest srca slušatelja putem radiopostaja, te da će se i ova pjesma prepoznati i pratiti kao dio cjelokupne glazbene priče ovog albuma s 14 razglednica čiji je ilustrator Boris Sekulić.

Jelenu Radan možete pratiti na njenom Facebooku.

11.06.2013. 13:49:44
http://metro-portal.hr/udjimo-u-the-device-i-otputujmo-u-neki-drugi-svijet/78665/