Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2008. 19:08:04

Ubojica Johna Lennona tvrdi da se promijenio

Fotografija vijesti

Tada nisam shvaćao da je on ljudsko biće, rekao je Mark Chapman prilikom saslušanja prošloga tjedna, kada mu je po peti put odbijena molba za uvjetnim puštanjem na slobodu, piše Net.hr. Marku Chapmanu (53) prošli je tjedan peti put odbijena molba za uvjetnim puštanjem iz zatvora u kojem je od 1981. zbog ubojstva slavnog Beatlesa Johna Lennona. Njegovom puštanju na slobodu opet se oštro usprotivila Lennonova udovica Yoko Ono, kao i brojni fan klubovi, koji su sudu poslali i peticiju. U transkriptima sa saslušanja, objavljenima u utorak, stoji kako se Chapman srami zbog ubojstva te da je ‘razvio veće poštovanje i shvaćanje veličine života koji je oduzeo’.

S 25 godina bio sam uvjeren da on ne cijeni svoj život i nisam shvaćao da je ljudsko biće. Sada, s 53 godine, razvio sad dublje razumijevanje onoga što ljudski život predstavlja. Jako sam se promijenio, rekao je Chapman.

S 25 godina bio sam uvjeren da John Lennon ne cijeni svoj život. Sada, s 53 godine imam puno više razumijevanja, kaže Mark Chapman.

Mark Chapman je godinu dana nakon ubojstva Lennona osuđen na doživotni zatvor uz mogućnost uvjetnog puštanja na slobodu nakon 20 godina. Dosad je to pravo bezuspješno koristio pet puta, a sljedeću molbu može podnijeti za dvije godine.    (METRO)

22.08.2008. 19:08:04
http://metro-portal.hr/ubojica-johna-lennona-tvrdi-da-se-promijenio/11021/