Metro-portal.hr

objavljeno 05.12.2013. 16:33:00
PRIRODA DAJE

Ublažite posljedice stresa sokovima

Ako dozvolite da vas stres potpuno pregazi, na najboljem ste putu prema nekoj kroničnoj bolesti, stoga, pomoć potražite u prirodi

Hrpa zelenjave u sokovniku i posljedica stresa više nema
Hrpa zelenjave u sokovniku i posljedica stresa više nema (Wikipedia)

Stres nas izjeda iznutra, zgušnjavajući krv i povisujući kolesterol, između ostalog, pa ako odmor i preraspodjela posla ne mogu upaliti, tu su uvijek svježe napravljeni prirodni sokovi koji će ukloniti posljedice stresa.

Stres možete smanjiti iznutra, polagano pijući sok, uživajući u njemu, jer već i tako nešto opušta, a kad počnu djelovati sastojci soka, stresa kao da nije ni bilo.

Važno je u sokovima imati vitamin B, pantotensku kiselinu koja se pojačano gubi u stresnom razdoblju, pa napravite sok od svježe brokule i kelja i lako ćete nadomjestiti sav vitamin B koji ste izgubili. 

Vitamin C, osim u svježe iscijeđenim sokovima agruma, može se naći i u većim količinama u crvenoj paprici i raznim šumskim plodovima. Kako stres iscrpljuje i zalihe minerala poput kroma, kalija i cinka, svježe povće kao što je blitva, špinat, peršin, mrkva ili đumbir prepuni su potrebnih sastojaka. 

U stresnim vremenima pomaže i beta-karoten kojeg u izobilju ima u slatkom krumpiru i bundevama, a češnjak i đumbir pomoći će protiv zgušnjavanja krvi.

Dobar sok i omiljeni album trebali bi postati maleni ritual nakon stresnog dana, i posljedica stresa neće biti.

05.12.2013. 16:33:00
http://metro-portal.hr/ublazite-posljedice-stresa-sokovima/81981/