Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2012. 22:35:46
JAČANJE SEKSUALNE ŽELJE

Ubacite libido u petu brzinu

Moderan stil života može ostaviti duboki trag na seksualnu želju, no postoji način kako vratiti strast i senzualnost

Fotografija vijesti

Naporni, hektični radni dan može toliko negativno djelovati na vaš libido da ni aromatične svijeće, ni senzualno donje rublje, ni romantična kupka ne mogu vratiti želju za intimnošću s partnerom.

"Žene svakog dana moraju toliko žonglirati da s vremenom gube dodir sa svojom senzualnom stranom i sa seksualnošću", kaže dr.sc. Marianne Brandon, seksologinja i autorica knjige Reclaiming Desire.

No, budućnost vam ne mora biti crna jer postoji način kako vratiti zatomljenu strast, senzualnost i seksualnu želju.

Izoštrite osjetila - Studija objavljena u stručnom glasilu Journal of Sexual Medicine pokazala je da  žene koje posvećuju pažnju svemu što vide, omirišu, osjećaju i čuju imaju jače seksualno uzbuđenje, te češće postižu vrhunac. Kako bi stekli naviku prepuštanja sadašnjem trenutku svakog dana izaberite jednu namirnicu u kojoj ćete u potpunosti uživati, osjetiti njenu teksturu, okus, aromu i usredotočiti se na emocije koje izaziva u vama.

Nemojte nositi seksi donje rublje - Ako se u njemu ne osjećate ugodno ili poželjno. Pošto je u pitanju vaše samopouzdanje i osjećaji nosite stvari u kojima se vi osjećate senzualno, a ne rublje koje se dopada partneru.

Vježbajte - Bilo kakva fizička aktivnost koja podiže vaše zadovoljstvo izgledom može učinit čuda seksualnoj želji. Studija objavljena u časopisu Electronic Journal of Human Sexuality otkrila je da što više žene vježbaju to se poželjnije osjećaju.

Gledajte stare fotografije - Istraživanje sveučilišta Rutgers pokazalo je da se kod ljudi koji promatraju fotografije voljenih osoba aktivira dio mozga koji luči dopamin, neuroprijenosnik koji pojačava libido. Kreirajte romantičnu atmosferu tako što ćete zajedno s partnerom prelistati albume s fotografijama i prisjetiti se svih divnih trenutaka koje ste proveli skupa.

Zagrlite partnera - Iako prosječni zagrljaj traje samo tri sekunde, znanstvenici su dokazali da grljenje duže od 20 sekundi pojačava lučenje oksitocina, hormona koji izaziva osjećaj privrženosti, nježnosti i zadovoljstva. Stručnjaci kažu kako dodir kod žena izaziva osjećaje duboke povezanosti, a to vrlo često vodi do pojačane seksualne želje.

21.05.2012. 22:35:46
http://metro-portal.hr/ubacite-libido-u-petu-brzinu/71224/