Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2010. 21:00:00
MOGLO JE I BOLJE

U-21: Hrvatska remizirala sa Slovačkom, 1-1 realan ishod

Svi pokušaji izabranika Dražena Ladića da postignu pobjednički zgoditak zaustavio je ponajbolji pojedinac utakmice slovački vratar Dubravka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/CROPIX)
U kvalifikacijskoj utakmici 7. skupine Europskog prvenstva 2011 za nogometaše do 21 godine u Varaždinu su nogometaši Hrvatske i Slovačke igrali 1:1 (1:1).

Pred 2500 gledatelja na stadionu Varteksa sudio je Petaj iz Rusije.

Strijelci: : 0:1 Duriš (30), 1:1 Rakitić (32)

HRVATSKA: Kelava, Vrsaljko, Vida, Barbarić, Lovren, Jajalo, Badelj, Oremuš (Kreilach, 46), Rakitić, Perišić, Kalinić (Kramarić, 23).

SLOVAČKA: Dubravka, Cseh, Čikoš, Baran, Janošik, Mak, Grendel (Šulek, 68),Prohaska, Weiss (Štefanovskij, 90), Duriš (Lačni, 84), Sylvestr.

Hrvatska mlada reprezentacija nije uspjela pobijediti Slovačku u Varaždinu, te je propuštena prva velika prilika da se osigura prvo mjesto u 7. izlučnoj skupini EURA. Slovaci su u Varaždin došli s očitom namjerom da ostanu neporaženi i to su uspjeli, zahvaljujući pogotku Duriša u 30. minuti nakon pogreške hrvatske obrane. Ivan Rakitić je izjednačio samo dvije minute kasnije udarcem s 18 metara u sami kut slovačkih vrata, a svi pokušaji izabranika Dražena Ladića da postignu pobjednički zgoditak zaustavio je ponajbolji pojedinac utakmice vratar Dubravka.

Puno bolji dojam hrvatski su U-21 reprezentativci ostavili u prvom dijelu, a u drugom je terenom zavladala nervoza, dok je slovački vratar riješio i ono malo prilika za zgoditak. Slovaci su mogli i do pobjede jer je vratar Kelava u 62. minuti obranio udarac Sylvestra u najboljoj prilici utakmice. Inače, već u 22. minuti ozlijedio se Nikola Kalinić i Hrvatska je bila lišena pomoći napadača Blackburna.

Na ljestvici je Hrvatska zadržala prvo mjesto s 13 bodova, dva više od Slovačke, a Ladićeve izabranike u kolovozu očekuje dvoboj kod kuće s Norvežanima, dok u posljednjoj utakmici idu na gostovanje u Srbiju. (hina/metro-portal)

19.05.2010. 21:00:00
http://metro-portal.hr/u21-hrvatska-remizirala-sa-slovackom-1-1-realan-ishod/40428/