Metro-portal.hr

objavljeno 11.06.2011. 14:24:00
DAN D

U Zagrebu počeo Dan Dizajna

Dan D otvoren je u prostorima Stare klaonice pod sloganom Svježe! Mlado! Kvalitetno!

Dan D u Staroj klaonici
Dan D u Staroj klaonici (Dan D)

Dizajn je kreativan alat koji može unaprijediti gospodarstvo, kulturu i društvo, kažu organizatori drugog međunarodnog Dana dizajna, na kojem ove godine izlaže 61 autor i autorski tim iz Hrvatske i bliže okolice.

U Staroj klaonici predstavljeni su najbolji radovi mladih dizajnera u segmentu industrijskog i produkt dizajna, modnog dizajna, interijera i vizualnih komunikacija. Centralno događanje je dizajnerski sajam za autore do 35 godina iz regije, gdje je izloženo oko 150 radova od preko 300 prijavljenih.

Uz domaće snage, stigli su i mladi dizajneri iz BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije. Ove se godine održava i prodajni sajam, poznat i kao D-market, na kojem izlaže dvadesetak dizajnerskih brendova. Popratni program uključuje i tri gostujuće izložbe Reaktor Re:pair, Croatian Designers' Impact i Young Balkan Designers i Kafana.

Osim mladih dizajnera iz Hrvatske, u Staroj klaonici predstavili su se i oni iz Srbije, Slovenije, BiH i Crne Gore. Radove i događanja možete pogledati do sutra u 18 sati.

11.06.2011. 14:24:00
http://metro-portal.hr/u-zagrebu-poceo-dan-dizajna/60013/