Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2010. 20:03:35
ODA ŽIVOTU

U Zagrebu otvoreno savjetovalište "Luka Ritz"

Savjetovalište će pružati stručnu pomoć djeci, mladima i njihovim roditeljima u borbi protiv nasilja

U Zagrebu otvoreno savjetovalište
U Zagrebu otvoreno savjetovalište "Luka Ritz" (Boris Kovačev/Cropix)

Zagrebačko savjetovalište protiv nasilja djece i mladih "Luka Ritz" danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvavši Zagrepčane i sve hrvatske građane na nulti stupanj tolerancije prema nasilju.

Savjetovalište 'Luka Ritz' je pun pogodak i Grad Zagreb stao je iza, a stajat će i ubuduće iza svih programa tog savjetovališta kako bi se Zagrepčane i sve hrvatske građane pripremilo na nulti stupanj tolerancije prema nasilju, rekao je Bandić otvarajući Savjetovalište u nazočnosti roditelja Luke Ritza (Suzane i Rena Ritza) koji je preminuo 2008. godine od posljedica teških ozljeda zadobivenih u napadu skupine huligana koji su bez povoda napali Luku i njegovog prijatelja.

"Svjedoci smo u sadašnjoj krizi i recesiji fizičkom, psihološkom, seksualnom i svim oblicima nasilja", kazao je Bandić zaželjevši savjetovalištu "što manje posla" te da se u crnim kronikama što manje čita o nasilju.

Zahvalivši svima koji su im pružili svu potrebnu pomoć kako bi otvorili savjetovalište Suzana Ritz rekla je kako je cilj savjetovališta pružanje stručne pomoći djeci, mladima i njihovim roditeljima u borbi protiv nasilja. U savjetovalištu će se održavati predavanja i tribine o temama koje zanimaju mlade, o njihovom načinu života te svemu što ih okružuje savjetovalište, a čemu će se pristupati multidisciplinarno.

Suzana Ritz predstavila je i knjigu "Sa srećom u džepu i osmijehom na licu" u kojoj su sabrani Lukini radovi (tekstovi, stripovi, pjesama) a sredstva od prodaje ići će za rad savjetovališta. "Tom knjigom željeli bi Luku maknuti iz redaka crne kronike. Luka je bio sve samo ne mlada osoba iz crne kronike", kazala je.

Najavila je premijeru kazališne predstave u Zagrebačkom kazalištu mladih "Ovo bi mogla biti moja ulica" u kojoj se koriste i tekstovi Luke Ritza te humanitarni koncert "Oda životu - humanost nas povezuje" u organizaciji zagrebačkog Lions cluba. (hina/metro-portal)

12.10.2010. 20:03:35
http://metro-portal.hr/u-zagrebu-otvoreno-savjetovaliste-luka-ritz/49629/