Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2019. 11:30:00
BRAVO

U Zagrebu održan najveći kviz u povijesti Hrvatske

Umjesto u svojem standardnom domu, novozagrebačkom Metropolis klubu, momci su KOZu odlučili dovesti na pašnjake, a sudeći po broju i reakciji sudionika, potez se pokazao punim pogotkom

Sjajno!
Sjajno! (Arhiva)

U nedjelju, 25. kolovoza, zagrebački Trg dr. Franje Tuđmana na tri sata postao je kvizaškim centrom svijeta. Na zelenoj livadi pod vedrim nebom odigran je open airkviz koji je okupio nevjerojatnih 166 uglavnom četveročlanih ekipa.

Pod generalnim pokroviteljstvom Laško pive i pod vodstvom jednog od najboljih hrvatskih stand-up komičara Gorana Vugrineca Goca, trosatni kviz ponudio je dobru zabavu okupljenima, koji su mogli uživati ne samo u odgovaranju na pitanja, već i u osvajanju više od dvije stotine nagrada.

Kviz je organizirala ekipa koja stoji iza KOZe, već godinama najposjećenijeg pub kviza metropole. Umjesto u svojem standardnom domu, novozagrebačkom Metropolis klubu, momci su KOZu odlučili dovesti na pašnjake, a sudeći po broju i reakciji sudionika, potez se pokazao punim pogotkom.

Više od 600 ljudi tako se pokušavalo sjetiti američkog predsjednika kojim možemo oprati kosu ili dviju životinja u naslovu poznate domaće pjesme koja počinje jezivim stihom „gledam te dok spavaš". Za ovu priliku organizacijski je kadar proširen na čak dvadeset ispravljača koji su neumorno pregledavali predane testove, a voditelj Goc imao je pune ruke posla s dijeljenjem nagrada na nikad većoj lutriji. Želju za osvježenjem i grickalicama riješila je ekipa iz Metropolisa, koja je na livadi postavila šank i stroj za kokice.

Nakon tri sata bogatog programa titulu pobjednika najvećeg kviza u povijesti Hrvatske osvojila je ekipa Zbrda zdola, koja je na Tuđmancu nastupila u sastavu Karlo LugomerMladen VukorepaTajana Milković i Krešimir Štimac.

Vrlo respektabilnim drugim mjestom morao se zadovoljiti Lonestar -- Hrvoju ŠoštarićuLuki PuovićuBorisu Adamecu i Petru Bagariću pobjednički nastupi na KOZama nisu nimalo strani, ali ovaj su put morali stisnuti ruku boljima.

Uz Laško, bogat nagradni fond koji je kvizaškoj publici potvrdio da se znanje itekako isplati osigurali su partneri KOZe: Brewbites, Fox in a Box, Pauza.hr, Tehnički muzej Nikola Tesla, Bonk, Smashit, Školska knjiga, Vorto Palabra, Mizantrop, Znanje, Volim ljuto, OPG Mario Krog MILK BAR, Cukeraj, Carta Magica, Polleo Sport, HBO Adria, Didov san, Zagreb facts, Slagalica print plus, Serijala, Nextbike, Red Bull i Lajnap.

Sredinom rujna KOZa svoj program nastavlja u Metropolisu, a želite li provjeriti svoje znanje, možda naučiti nešto novo i pritom se dobro zabaviti, škicnite njihovu web ili Facebook stranicu

29.08.2019. 11:30:00
http://metro-portal.hr/u-zagrebu-odrzan-najveci-kviz-u-povijesti-hrvatske/120349/