Metro-portal.hr

objavljeno 01.09.2012. 19:40:00
REKORD

U Zagrebu napravljen najveći cappuccino na svijetu

Tvrtka Julius Meinl povodom svog 150. rođendana na glavnom zagrebačkom trgu organizirala postavljanje Guinnessovog rekorda u spravljanju najvećeg cappuccina na svijetu

Najveći cappuccino na svijetu
Najveći cappuccino na svijetu (Arhiva)

Zagreb je već nekoliko dana nestrpljivo iščekivao prvi dan mjeseca rujna kako bi ugostio jedan nesvakidašnji događaj. Naime tvrtka Julius Meinl danas je na glavnom zagrebačkom Trgu organizirala postavaljnje novog Guinnessovog rekorda u spravljanju najvećeg cappuccina na svijetu.

Odlično organizirana pozornica, nepregledni redovi aparata za kavu i barista koji su nestrpljenjem čekali početak postavljanja rekorda, nije uspjela spriječiti ni kiša da uđu u povijest i naprave cappuccino koji će upisati njih, grad Zagreb i tvrtku Julius Meinl u Guinnessovu knjigu rekorda.

Iako je prvotni plan bio da se u veliku šalicu koja se nalazila na pozornici glavnog zagrebačkog Trga ulije čak 1500 litara najpopularnijeg pića na svijetu, odlična prolazna vremena, velika volja barista i savršena ukomponiranost i organizacija samih timova, pomakla je granicu te je skuhano nevjerojatnih 17.000 šalica cappuccina, što je u na kraju dovelo do rekordnih 2012 litara cappuccina, a za što je bilo potrebno preko 220 kilograma kave i 1700 litara mlijeka.

Ovom brojkom postavljen je impresivan Guinnessov rekord, a Julius Meinl je na najbolji mogući način obilježio 150. godina svoga postojanja. Program na Trgu bana Josipa Jelačića vodile su poznata voditeljica Tatjana Jurić te priznata hrvatska sopranistica Sandra Bagarić, koje su se odlično snašle u ulozi domaćica čitavog događanja, vjerno prenoseći iz minute u minutu na koji način teče obaranje rekorda.

Njihova spontanost, dobro raspoloženje, a i činjenica da su same skuhale nekoliko šalica cappuccina bile su najbolja preporuka i potpora mnogobrojnim baristima, a i organizatorima cijele ove manifestacije da izdrže do kraja te da uspiju u svom naumu u postavljanju novog Guinnessovog rekorda.  

01.09.2012. 19:40:00
http://metro-portal.hr/u-zagrebu-napravljen-najveci-cappuccino-na-svijetu/73670/