Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2012. 21:57:32
KORNATSKA TRAGEDIJA

U Tisnom otkriven spomen križ poginulim vatrogascima

Istina o kornatskoj tragediji mora se saznati, kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je također nazočio otkrivanju spomenika

Fotografija vijesti

U spomen na dvanaestoricu tragično preminulih vatrogasaca u kornatskoj tragediji večeras je na groblju u Tisnom svečano otkriven spomen križ, prenosi Hina.

Istina o kornatskoj tragediji mora se saznati, kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je također nazočio otkrivanju spomenika vatrogascima.

Ostojić je naveo kako spomenik nije utjeha roditeljima vatrogasaca, čija su djeca izgubila živote na Kornatu, no kako vjeruje da će istina izići na vidjelo.

Načelnik Općine Tisno i SDP-ov saborski zastupnik Ivan Klarin kazao je kako je spomenik vatrogascima izgrađen uz veliku pomoć Tišnjana koji žive u Australiji te novcem Općine Tisno.

Svečanosti otkrivanju spomenika vatrogascima nazočili su i neki od roditelja poginulih, koji su istaknuli kako je to mala utjeha, jer do danas nisu doznali istinu o stradavanju svojih najmilijih.

Ministar Ranko Ostojić upisao se večeras i u knjigu žalosti u prostorijama DVD-a Tisno ispred kojih su, pod spomen ploču, položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule vatrogasce.

04.05.2012. 21:57:32
http://metro-portal.hr/u-tisnom-otkriven-spomen-kriz-poginulim-vatrogascima/70678/