Metro-portal.hr

objavljeno 24.03.2011. 18:26:00
SAT ZA ZEMLJU

U subotu, 26. ožujka, u 20.30 ugasite svjetla na jedan sat

"Sat za planet Zemlju" podržava 15 gradova u Hrvatskoj, navodi WWF koji je organizator manifestacije na zagrebačkom Cvjetnom trgu

Ugasite svjetla za planet Zemlju
Ugasite svjetla za planet Zemlju (Dragan Matić/CROPIX)

Svjetska neovisna organizacija za zaštitu prirode WWF poziva sve građane Hrvatske da u subotu, 26. ožujka, u 20.30 sati ugase svjetla u svojim domovima i tvrtkama na jedan sat te tako postanu dijelom globalne akcije "Sat za planet Zemlju", piše Hina.

"Akcija će ove subote biti provedena u čak 131 državi, a u mrak će utonuti najvažnije svjetske znamenitosti, među kojima i Dioklecijanova palača u Splitu, pulska Arena, osječka Tvrđa, zadarski Forum te dubrovačke Zidine", priopćio je danas WWF te istaknuo kako su akciju podržali predsjednik Republike Ivo Josipović te Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO.

"Sat za planet Zemlju" je svjetska inicijativa za borbu protiv klimatskih promjena WWF-a, a akcija se održava petu godinu za redom, a ove se godine održava pod motom "više od sata".

"Sat za planet Zemlju" podržava 15 gradova u Hrvatskoj, navodi WWF koji je organizator manifestacije na zagrebačkom Cvjetnom trgu na kojoj će nastupiti ambasadori akcije, glumica Zrinka Cvitešić te glazbenici Ivana Husar-Mlinac, Marija Husar-Rimac i Hrvoje Rupčić te drugi izvođači. Generalni pokrovitelj "Sata za planet Zemlju" u Hrvatskoj je Coca-Cola koja će svjetla na svojoj upravnoj zgradi u Zagrebu ugasiti u četvrtak navečer i ostaviti ih ugašena do kraja tjedna.

24.03.2011. 18:26:00
http://metro-portal.hr/u-subotu-26-ozujka-u-20-30-ugasite-svjetla-na-jedan-sat/56910/