Metro-portal.hr

objavljeno 24.12.2009. 18:17:16
SPLITU S LJUBAVLJU

U Splitu podijeljeno 6.000 porcija bakalara

Bakalar je na Prokurativama kuhalo 30 kuhara, a održano je i 'Prvenstvo svita u fritulama'

(Jadran Babić/Cropix)

Oko 6000 porcija bakalara podijeljeno je danas besplatno na splitskim Prokurativama u sklopu tradicionalne humanitarne akcije koju pod nazivom "Splitu s ljubavlju" petu godinu zaredom na Badnji dan, uoči Božića, organiziraju grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.

Dva sata, uz zabavno-glazbeni program, porcije bakalara Splićanima su dijelili gradski i županijski čelnici te istaknute javne osobe.

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i dogradonačelnica Anđelka Visković izjavili su novinarima kako će se zauzeti za to da se nastavi tradicija podjele porcija bakalara na Badnji dan.

Sretne blagdane Splićanima su zaželjeli splitska dogradonačelnica Anđelka Visković i dogradonačelnik Jure Šundov te splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader.

U sklopu akcije "Splitu s ljubavlju" danas je također peti put održano i "Prvenstvo svita u fritulama", a pobjednica je Jasenka Jončić, kojoj je za osvojenu titulu "prvakinje svita" u fritulama dodijeljeno 5000 kuna.

U današnjoj akciji "Splitu s ljubavlju" sudjelovalo je 30 kuhara iz Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija. Oni su u velikom kazanu na Prokurativama spremali, to jest kuhali bakalar s krumpirom i grahom. (hina/metro-portal)

24.12.2009. 18:17:16
http://metro-portal.hr/u-splitu-podijeljeno-6000-porcija-bakalara/29323/