Metro-portal.hr

objavljeno 05.05.2010. 20:48:44
DRUGI U RH

U Splitu otvoren Microsoftov inovacijski centar

Svrha centra je potpora izumiteljstvu, poduzetništvu i rastu gospodarstva na temelju softverskih rješenja

(Wikipedia/ilustracija)

U Splitu je danas otvoren Microsoftov inovacijski centar, drugi takav centar u Hrvatskoj nakon varaždinskoga koji je uspostavljen prije pet godina.

Svrha centra, smještenog u zgradi splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), kako je rečeno, jest potpora izumiteljstvu i rastu gospodarstva na temelju softverskih rješenja.

Državni tajnik Središnjega državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić je na otvorenju, izrazivši zadovoljstvo osnutkom centra, istaknuo kako će taj centar biti potpora poduzetništvu, otvaranju radnih mjesta i povećanju gospodarske konkurentnosti.

Ravnatelj Microsofta za Hrvatsku Ivan Vidaković je istaknuo kako se od danas Split uvrštava u mrežu gradova diljem svijeta koji imaju takve centre. "Ponosni smo što je Split prepoznao ovu priliku i podupro nas u projektu osnivanja inovacijskog centra, jednog od 130 u 60 zemalja", rekao je Vidaković.

U tijeku svečanog otvaranja inovacijskog centra videovezom se nazočnima obratio Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina, grada u kojem je već otvoren takav centar.

"Gradovi s takvim centrima trajno se upisuju na zemljovid tehnoloških središta svijeta. Drago mi je da je i Split upisan u taj zemljovid", kazao je Čehok.

Zamjenica splitskoga gradonačelnika Anđelka Visković istaknula je, podsjetivši na važnost obrazovanja mladih stručnjaka, da će Split za gotovo tisuću svojih stipendista ove godine izdvojiti osam milijuna kuna. (hina/metro-portal)

05.05.2010. 20:48:44
http://metro-portal.hr/u-splitu-otvoren-microsoftov-inovacijski-centar/39371/