Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2011. 15:30:07
SKUP PREKINUT

U Splitu na prosvjedu preminuo prosvjednik

Skup je prekinut jer se jedan od prosvjednika srušio pored bine i pao u nesvijest - kasnije je preminuo u splitskoj bolnici

Jučerašnji prosvjedn na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu bio je višestruko brojniji...

Skup potpore hrvatskim braniteljima stajao je života jednog prosvjednika. Prosvjed je oko podneva u ogranizaciji kaštelanskih udruga Domovinskog rata počeo na splitskoj Rivi, prekinut je nešto poslije 13 sati, jer se jedan od prosvjednika srušio pored bine i pao u nesvijest, a kako Hina doznaje u splitskoj policiji, muškarac je kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Nakon što se muškarac srušio u nesvijest, organizatori prosvjeda pozvali su hitnu pomoć, a nekoliko osoba odmah je priskočilo u pomoć, davajući mu umjetno disanje. Nakon desetak minuta stiglo je vozilo Hitne pomoći te su njihovi djelatnici reanimacijom pomagali unesrećenom, a zatim su ga odvezli u Klinički-bolnički centar Split.

Tijekom čekanja vozila Hitne pomoći i dok se pomagalo onesviještenom muškarcu jedan od prosvjednika se popeo na binu i preko razglasa pozvao nazočne na molitvu, te su skupa izmolili Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, za pomoć unesrećenom.

Prosvjed je nakon toga završen.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske priopćeno je kako je 66-godišnji prosvjednik Z. K. preminuo rano poslijepodne u splitskom Kliničkom bolničkom centru. Prema prvim informacijama policije, 66-godišnjem muškarcu je malo iza 13 sati pozlilo na prosvjedu branitelja na splitskoj Rivi. Muškarac je preminuo u 13,35 na hitnom kirurškom prijemu splitskog KBC-a.

 

27.02.2011. 15:30:07
http://metro-portal.hr/u-splitu-na-prosvjedu-preminuo-prosvjednik/55883/