Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2010. 16:55:22
IZVAN KONTROLE

U Sarajevu se sukobili razvojačeni branitelji i policija

POGLEDAJTE VIDEO - Najmanje 37 osoba ozlijeđeno je u sukobima između pripadnika udruga koje okupljaju razvojačene branitelje i policije u tijeku prosvjeda koji su se pretvorili u otvorene sukobe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (sarajevo-x.com)
Po podatcima iz Kliničkog centra u Sarajevu i Hitne pomoći do 15 sati liječničku je pomoć zatražilo 37 osoba koje su se zatekle na mjestu gdje su se sukobili prosvjednici i policija.

Više tisuća razvojačenih branitelja te članova njihovih obitelji oko 12 sati okupilo se pred sjedištem federalne vlade kako bi prosvjedovali zbog najavljenih smanjenja primanja koja im se osiguravaju iz federalnog proračuna.

Prosvjednici su odmah srušili dio zaštitne ograde što ju je oko sjedišta vlade postavila policija te su se počeli naguravati s policajcima. Nakon toga stanje se privremeno smirilo, no pošto se nitko od vladinih predstavnika nije obratio prosvjednicima, sukob se ponovno zaoštrio pa su bivši pripadnici Armije BiH kamenjem zasuli policiju te polomili prozore na vladinoj zgradi.

Policija je nakon toga uporabila silu kako bi prosvjednike spriječila da upadnu u vladinu zgradu, a pritom je upotrijebljen i suzavac.

Po dostupnim podatcima predsjednik vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović, čije su obraćanje prosvjednici tražili, nije se pojavio jer je tijekom dana smješten u bolnicu zbog tegoba s tlakom. (hina/metro-portal)

21.04.2010. 16:55:22
http://metro-portal.hr/u-sarajevu-se-sukobili-razvojaceni-branitelji-i-policija/38374/