Metro-portal.hr

objavljeno 18.12.2010. 12:52:00
ZIMSKI UGOĐAJ

U Rijeci palo 14 cm snijega

Zimska oprema obvezna je na svim cestama u Primorsko-goranskoj županiji, stanje se polako normalizira

Snijeg u Rijeci
Snijeg u Rijeci (Zeljko Sop /CROPIX)

U Rijeci je jutros izmjereno 14 centimetara snijega, no gradske i prigradske ceste su očišćene pa autobusi javnog gradskog prijevoza prometuju prema voznom redu, doznaje se u riječkom centru 112, u kojem napominju da je zimska oprema obvezna na svim cestama u Primorsko-goranskoj županiji, u kojoj snijeg i dalje otežava promet.

Nakon niza problema u prometu na području cijele Primorsko-goranske županije sinoć i noćas zbog snijega, stanje na cestama jutros se postupno normalizira, potvrdio je na telefonski upit za Hinu dežurni operater u riječkom Županijskom centru 112 Mladen Butković.

"Javni gradski prijevoz na lokalnim i županijskim linijama sinoć se odvijao uz prekide, no od jutros svi autobusi prometuju prema voznom redu, a gradske i prigradske ceste su očišćene od snježnih padalina", kazao je.

Cestovni promet Primorsko-goranskom županijom odvija se otežano i uz zastoje na svim cestovnim pravcima, a zimski uvjeti vožnje na snazi su na području Rijeke i u gradovima i općinama u zaleđu te na otocima Krku, Cresu, Rabu i Lošinju.

Trajekti voze po redu plovidbe, a katamaranske linije za Pag i Mali Lošinj su u prekidu, izvješćuje Županijski centar 112

Zbog jačanja bure, od 9,30 sati na snazi je zabrana prometovanja za prvu kategoriju vozila Jadranskom magistralom (državna cesta D8) na potezu Bakar - Senj te na Krčkom mostu.(hina/metro-portal)

18.12.2010. 12:52:00
http://metro-portal.hr/u-rijeci-palo-14-cm-snijega/52875/