Metro-portal.hr

objavljeno 08.05.2010. 10:42:49
13 RANJENIH

U pucnjavi u Bangkoku ubijena dvojica policajaca

Napadi su se dogodili u ulici Silom, poznatoj po luksuznim hotelima, brojnim kafićima i trgovinama, popularnoj među turistima

(Getty Images)

U pucnjavi i granatiranju tijekom noći u Bangkoku ubijena su dvojica policajaca, a trinaest je osoba ranjeno, izvijestile su agencije.

Premijer Abhisit Vejjajiva počeo je primjenjivati plan pomirenja kojemu je krajnji cilj pokušati prekinuti prosvjede koji ometaju svakodnevni život građana Bangkoka i plaše turiste. Policija i dužnosnici bolnice Erawan Medical Centre izvijestili su da je jedan policajac stradao kada je, nešto prije ponoći u njega pucao naoružani muškarac koji se vozio na motociklu, a drugi je nastradao dva sata poslije ponoći od posljedica ranjavanja nakon eksplozija nekoliko granata.

Napadi su se dogodili u ulici Silom, poznatoj po luksuznim hotelima, brojnim kafićima i trgovinama, popularnoj među turistima, koju, od početka prosvjeda što su ih pokrenuli pripadnici grupe poznate kao "crvene košulje", čuva policija. Nakon noćašnjih napada cijelo je područje privremeno zatvoreno.

No vođa crvenokošuljaša Weng Tojirakarn izjavio je kako oni nisu umiješani u ubojstva koja su se dogodila tijekom noći. (hina/metro-portal)

08.05.2010. 10:42:49
http://metro-portal.hr/u-pucnjavi-u-bangkoku-ubijena-dvojica-policajaca/39533/