Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2013. 11:17:00
KONCERTI

U prodaji zadnjih sto ulaznica za koncert Morcheebe

U prodaji se nalazi zadnjih sto ulaznica za sutrašnji koncert Morcheebe u Tvornici kulture po 150 kuna, ako štogod ostane, sutra će se prodavati po 170 kuna

Još malo pa nestalo :)
Još malo pa nestalo :) (Tvornica kulture)

Poznati britanski sastav i miljenici hrvatske publike Morcheeba 8. prosinca će posjetiti Zagreb. Sredinom listopada izdali su sjajan novi album "Head Up High", najavljen singlom "Gimme Your Love", čime je označen početak europske turneje tijekom koje će svratiti u Veliki pogon Tvornice kulture. Bit će to njihovo jedino pojavljivanje u regiji, kao i najveće strano gostovanje u Hrvatskoj do kraja godine.

Kao predgrupa na koncertu će nastupiti Lovely Quinces, koja će tako nakon jučerašnjeg rasprodanog samostalnog koncerta u Malom pogonu unutar istog klupskog kompleksa, samo ovoga puta u Velikog pogonu, završti izuzetno uspješnu debitantsku godinu. Od nekoliko lokalno predloženih izvođača, management banda odabrao je upravo Dunju, koja će se tako fanovima Morcheebe iduće nedjelje predstaviti s kratkim 25-minutnim setom.

Osmi studijski album Morcheebe "Head Up High" skovali su svi članovi sastava, braća Paul i Ross Godfrey te Skye Edwards, a Paul ga je i producirao. Album predstavlja niz promjena koje su se dogodile u njihovim životima, a ujedno slavi i uspješnu 18-godišnju karijeru sastava, koja je počela debitantskim uratkom "Who Can You Trust". Upravo ih je on predstavio kao začetnike trip-hopa, lansirao u zvijezde te je Morcheeba do danas prodala milijune ploča diljem svijeta i postala vlasnikom hitova kao što su "Trigger Hippie", "Blindfold", "Shoulder Holster", "The Sea" ili pak "Rome Wasn't Built In A Day".

Morcheeba na novom albumu predstavlja odličnu postavu gostiju, počevši od hip hop legende Chali 2na iz sastava Jurassic 5, tu je i rap mogul Nature Boy Jim Kelly, pjevač Jamesa Petralli iz benda White Denim te čileansko-francuska reperica Ana Tijoux, što samo pokazuje veličinu benda i širinu utjecaja. Glazbena povijest sastava dokazuje njihovu sposobnost da neprestano istražuju i razvijaju novi zvuk.

Nakon kultnog trip-hop temeljca "Who Can You Trust", zatim jednog od najsupješnijih albuma 90-ih "The Calm", Morcheeba se na uratku "Fragments Of Freedom" okrenula više pop zvuku. "Charango" je označio kraj jedne ere jer je Skye napustila sastav, da bi se vratila na albumu "Blood Like Lemonade" iz 2010. kao prepoznatljiva vokalistica. Aktualni "Head Up High" nastajao je dvije godine, a u tom razdoblju je majstor ritma Paul Godfrey istraživao svijet analognih sintisajzera, dubokih i nepravilnih bass dionica na tragu post-dubstepa, dok je Ross odgovoran za melodije.

Osebujan glas Skye Edwards savršeno se stapa s novootkrivenim bassom i daje prepoznatljivi potpis cijelom albumu. Najavni singl "Gimme Your Love" zarazna je stvar puna synthova, a ugodan vokal i lako pamtljiv refren odličan su uvod u novu paletu zvukova ovih glazbenih pionira.

Morcheeba je jedan od bendova koji imaju dugu povijest s Hrvatskom i miljenici su domaće publike. Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture njihov je četvrti kod nas, ali prvi u klupskom okruženju gdje će punina njihovog zvuka doći do izražaja. O interesu za ovaj događaj govori i činjenica da prodaja ulaznica ide odlično.

ULAZNICE

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 150 kn, dok će na dan koncerta koštati 170 kn. Ulaznice potražite na prodajnim mjestima i u sustavima Eventima i Entria.

Koncert Morcheebe organizira Tvornica kulture.

07.12.2013. 11:17:00
http://metro-portal.hr/u-prodaji-zadnjih-sto-ulaznica-za-koncert-morcheebe/82021/