Metro-portal.hr

objavljeno 03.06.2010. 22:35:30
AKCIJA SPAŠAVANJA

U požaru u Bangladešu poginulo pedesetak ljudi, deseci ozlijeđeni

Vatra je buknula nakon eksplozije električnog transformatora i zahvatila stambenu zgradu u u starom dijelu glavnoga grada Dhake

Dhaka Bangladeš požar
Dhaka Bangladeš požar (Wikipedia/ilustracija)

U velikom požaru koji je zahvatio nekoliko stambenih blokova u prijestolnici Bangladeša u četvrtak, pedeset osoba je izgubilo život, a više desetaka je ozlijeđeno, izvijestili su čelnici i lokalna glasila.

Čelnik vatrogasne službe Nazrul Islam rekao je da je vatra buknula nakon eksplozije električnog transformatora i zahvatila stambenu zgradu u četvrti Nadžirabazar u starom dijelu Dhake. Rekao je da su pronašli "veći broj" tijela, ne navodeći njihov točan broj.

Lokalna televizijska mreža Channel 1 izvijestila je o najmanje 50 poginulih, a postaja Desh o najmanje 34 stradala u požaru.

Islam je rekao da je nekoliko ozlijeđenih prevezeno u državnu bolnicu u Dhaki u kritičnom stanju. Rekao je i da je požar pod nadzorom te da se akcija spašavanja nastavlja.

Televizija Bengla Vision objavila je, pozivajući se na neimenovanog čelnika vatrogasne službe, da se vatra proširila na barem 20 stambenih blokova.

Ta je televizijska postaja rekla da je posao spasilačkih ekipa otežan zbog guste naseljenosti i uskih cesta. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 22:35:30
http://metro-portal.hr/u-pozaru-u-bangladesu-poginulo-pedesetak-ljudi-deseci-ozlijedjeni/41710/